Članek
S trenerjem o spoznanjih ob neprijetnem porazu proti Celju
POVRNITI MORAMO ENERGIJO
Blaž Vrhovec z igrišča v bolnišnico, k sreči brez resnejših zapletov
Foto: Grega Wernig
Ne gre in ne gre... Tudi v tretji tekmi spomladanskega dela se rezultatska krivulja ni obrnila navzgor, v želji po prekinitvi serije neodločenih rezultatov z zmago se je zgodil - poraz.

“Povedano do pravici, je bila dokaj enakovredna tekma, v katero je Celje vneslo več energije od nas. Poskušali smo v prvem polčasu, neuspešno. V drugem, ko smo iskali pot do zmage, pa se je edino negativno poglavje z naše strani končalo z zadetkom v naši mreži. Moramo počakati, da se ekipa vrne v energetsko stanje, kot ga je imela prej in nadaljevati prvenstvo na boljši način,” je Mauro Camoranesi izpostavil v opisu dvoboja s Celjani.

Kakšno je stanje z Blažem Vrhovcem, ki je doživel pretres možganov in bil prepeljan z igrišča na pregled v bolnišnico?
“Videl sem ga po tekmi, ko se je vrnil na stadion. Dejal je, da še čuti močne bolečine v vratu, a se dobro počuti. K sreči se je vse končalo brez dodatnih zapletov, upamo, da bo Blaž kmalu spet z nami na igrišču.”

Trenutna zgodba z igrišča pa je vse prej kot prijetna, neuspešen vstop v 2021 je spremenil izhodišče na lestvici in stanje duha…
“Tekma s Celjem je bila zelo fizična, trda in zahtevna, takšne se običajno končajo z neodločenim rezultatom. Imeli smo situacije, iz katerih bi lahko zadeli in zmagali, a smo v skupnem seštevku naredili premalo, da bi se boljše končalo. Če bi Mlakar zadel ob tistem poskusu z glavo, bi tekma dobila drugačen potek. Morali smo ohraniti mirnost, iskali smo rešitev, toda moštveni nivo energije še ni pravi. Znotraj ekipe imamo dve ekipi: skupino enajstih, dvanajstih igralcev, ki so ves čas v običajnem delovnem ritmu, ob tem pa, žal, še vedno pa kar precej fantov ne more delati s polno obremenitvijo ali je v zaostanku pri pripravljenosti.”

Nov teden prinaša dvojni program: v sredo gremo v Sežano, v soboto je derbi.
“Zdaj moramo obrniti krivuljo spet navzgor. Edina dobra zadeva po takšnem porazu je, da kmalu sledi nova priložnost. Žal smo kaznovani na neprijeten način, rezultatsko, zaradi težav in celotnega dogajanja med pripravami, a to ni izgovor. Če želimo postati pomembno moštvo, moramo prestati in premagati takšne trenutke. Verjamem, da bomo v Sežani že v boljši podobi in da bomo s preudarno igro zmagali.”
2.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
6
Luka Koper
4
Tabor Sežana
3
Celje
3
Radomlje
2
Aluminij
2
Bravo
2
Olimpija
1
Domžale
0
DNŠ Mura
0