Članek
Andrej Kotnik o neprijetni sobotni izkušnji in iskanju rešitev, kako se izvleči iz trenutne situacije
S TRDIM DELOM IN ZBRANOSTJO
Foto: Grega Wernig
Dvoboj s Celjem bo ostal zapisan med manj prijetnimi poglavji sezone, s prvim porazom na domačem igrišču. Ostalo je pri enem in edinem zadetku v naši mreži.

Med poskusi, da bi v končnici spremenili potek, je svoj delež skušal prispevati Andrej Kotnik: “Načrt je bil, da vmesno serijo remijev prekinemo z zmago. Žal nam ni uspelo. Zakaj? Zaradi nas. Ker nam popušča zbranost, ko je najbolj pomembno. Toda še vedno je vse v naših rokah, s trdim delom in pravo miselnostjo se lahko dvignemo ter obrnemo situacijo v našo prid.”

Odločilni trenutek je tako ostal tisti iz 77. minute, ko so zadeli gostje.
“Bila je ena izmed tistih tekem, da tisti, ki prvi zabije gol, verjetno tudi zmaga. Celjanom je uspelo, nam ni. Preveč priložnosti, preveč obetavnih situacij potrebujemo, da zadenemo. To je nogomet, morali smo se sprijazniti z razpletom, toda po koncu tekme smo se že usmerili k naslednji tekmi.”

Kako se pobrati?
“S trdim delom in zbranostjo. Drugače ne bo šlo.”

Andrej Kotnik je proti Celju nastopil prvič v spomladanskem delu.
“Ko dobiš priložnost po dolgem času, hočeš pomagati moštvu. Se trudiš, boriš po najboljših močeh in še z dodatno željo. Žal mi je, da ni bilo dovolj. Vsi skupaj pa moramo zdaj dvigniti glave in nivo igre. Nova priložnost bo že v sredo.”
2.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
6
Luka Koper
4
Tabor Sežana
3
Celje
3
Radomlje
2
Aluminij
2
Bravo
2
Olimpija
1
Domžale
0
DNŠ Mura
0