Članek
Po treh letih in pol slovo od Ljudskega vrta: Jasmin Mešanović po sklenitvi dogovora odhaja k prvaku BiH
NAJ BOSTA PRVAKA MARIBOR IN SARAJEVO
"Zadev, ki so se tukaj zgodile, ne gre izbrisati iz spomina"
Prestopni rok še ni končan, sklenjen je dogovor o prestopu. Naše vrste zapušča Jasmin Mešanović in se seli k prvaku Bosne in Hercegovine, kjer aktivnosti na nogometnem tržišču še potekajo. 29-letni napadalec odhaja iz Maribor po treh uvodnih krogih spomladanskega dela, ki ga bo nadaljeval kot član Sarajeva.

“Želja Jasmina po odhodu domov je bila izražena že večkrat. Pridejo trenutki, ko tako pozitivno karakternemu fantu kot je Jasmin, ki je dal vedno vse od sebe tako na treningih kot tekmah in ki se je vedno žrtvoval tako ali drugače za ekipo ter NK Maribor težko ne dovoliš odhoda. Prestopni rok v Sloveniji je končan, ne moremo več pripeljati zamenjave, toda v ofenzivnem delu imamo dovolj rešitev znotraj moštva, saj je v zadnjem obdobju Jasmin le trikrat začel tekmo v prvi enajsterici. Prošnji smo ugodili, sklenili dogovor in nadaljujemo sezono brez dodatnih sprememb,” je odločitev pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

“Težko je izbrati primerne besede ob slovesu. Veliko lepega se je zgodilo, za menoj so čudovita tri leta in pol. Klub, kot je Maribor, si zasluži veliko spoštovanje in ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem v Ljudskem vrtu za odličen odnos, ki smo ga vzpostavili. Navijačem za neprecenljivo podporo. Sodelovanje je bilo v vseh pogledih izjemno, lahko bi se zahvaljeval vsakemu posamezniku do jutri, a ne bi bilo dovolj časa. V nogometu, razumljivo, niso samo veseli trenutki, toda skupaj smo se znali soočiti tudi z manj prijetnimi. Sam pa sem se ves čas trudil pošteno oddelati vse moje obveznosti in prispevati delež k uspehom, ki jih ni manjkalo,” je ob zaključku sodelovanja poudaril Jasmin Mešanović.

Vijol’čne številke med skupno zgodbo, ki je trajala od poletja 2017, ostajajo 135 tekem, 26 golov.
“Klubu želim vse najboljše. Najprej, da se že v tej sezoni naslov prvaka vrne v Maribor, ker si to najboljši klub v Sloveniji zasluži. Verjamem, da bodo fantje v nadaljevanju sezone prišli do uresničitve cilja in da pridem kdaj v prihodnje na kakšno evropsko tekmo kot eden izmed navijačev, da namenim moštvu podporo. Zadev, ki so se tukaj zgodile, ne gre izbrisati iz spomina. Skupinski del Lige prvakov je nekaj, kar lahko marsikdo le sanja, meni so se nogometne sanje uresničile na najlepši način, tudi z zadetkom proti Spartaku v Moskvi, ki bo ostal zapisan kot poseben mejnik. Zvrstili so se številni čudoviti trenutki, res sem vesel, da sem bil del tako uspešne zgodbe.”

Jasmin Mešanović ostaja v boju za trofejo, kariero bo nadaljeval pri Sarajevu, ki je po jesenskem delu prvenstva na prvem mestu z devetimi točkami prednosti.
“Čaka me nov izziv, s hitrim preklopom na naslednje aktivnosti. Vse se je hitro odvilo, to je nogomet, ko se v trenutku lahko kaj zgodi kaj novega ali nepričakovanega. Sarajevo je prav tako klub z veliko tradicijo na teh prostorih, imajo podoben sistem kot v Mariboru. Prihajam v znano okolje, tako da ne bom imel težav s prilagajanjem. Potrudil se bom po najboljših močeh, da bi pustil sled v novem klubu, prva želja pa je znana: da tako Sarajevo kot Maribor končata sezono na prvem mestu.”

Jasmin, hvala za vijol'čne trenutke in vso srečo v nadaljevanju kariere!

27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19