Članek
Nova zvestoba: sklenjen dogovor o podaljšanju sodelovanja še za eno leto
ROK KRONAVETER V VIJOLIČASTEM DO 2022
"Počutim se sposobnega, da tudi v prihodnje igram na ustreznem nivoju"
Foto: Grega Wernig
Dnevi, ko aktivnosti na igrišču, žal, morajo mirovati, ne pomenijo prekinitve dejavnosti v pisarnah. Sklenjen je pomemben dogovor, s kadrovsko potezo za prihodnje obdobje. Pred iztekom pogodbe, ki je bila veljavna do konca letošnje sezone, je Rok Kronaveter potrdil vijol’čno zvestobo. S podaljšanjem sodelovanja še za eno leto, do poletja 2022.

“Rok s svojimi izkušnjami in kvaliteto pomeni dodatno vrednost za ekipo. Želja je bila obojestranska, dogovor temu primerno hiter. Tudi zaradi njegovega motiva po ustvarjanju novih skupnih uspešnih zgodb je bila odločitev o podaljšanju zelo lahka,” o potezi pri sestavljanju vijol’čnega mozaika za sezono 2021/22 športni direktor Marko Šuler.

34-letni Rok Kronaveter ima v dosedanji statistiki v dresu NK Maribor zapisano: 61 tekem, 24 golov. Energije in motiva mu ne primanjkuje, tako za povečanje zbirke moštvenih trofej kot osebnih mejnikov.
“Vesel sem, da bom lahko še eno leto pomagal ekipi. Zahvaljujem se klubu za zaupanje, ni nam bilo treba zapravljati časa za pogajanja, saj so skupni nameni dobro znani. Prva želja je, da bi že v zaključku letošnje sezone uresničili zastavljen cilj, naslov prvaka. Počutim se sposobnega, da tudi v prihodnje igram na ustreznem nivoju in pomagam moštvu k novim uspehom.”

V nadaljevanje sezone in uresničitvi naslednjih ciljev naproti tudi z novo energijo s klopi, pod vodstvom Simona Rožmana.
“Prvi vtisi so pozitivni, opazna je nova energija, z drugačno idejo v igri. Trener vztraja na dinamiki, ki nam je manjkala in vsem nam je všeč ta zamisel o novi podobi moštva. Če bomo v slačilnici sledili trenerjevim zahtevam, ne dvomim, da bomo uspešni,” poudarja v pričakovanju vrnitve na igrišče Rok Kronaveter.
27.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Maribor
49
DNŠ Mura
45
Domžale
40
Luka Koper
37
Bravo
34
Tabor Sežana
33
Celje
27
Aluminij
27
Gorica
19