Članek
Prvomajska sobota za štajerski derbi v Celju (ob 16.45): s trenerjem o načrtu za krog št. 31
ZAČETI, KOT SMO ZAKLJUČILI
»Med pripravami izhajamo iz 2. polčasa v Domžalah in s tekme proti Bravu"
Foto: Grega Wernig
Še 6 tekem. Še 18 možnih točk. Aprilski tekmovalni program je zaključen, sledi odločilna faza v maju. Zadnje poglavje odpiramo na prvomajsko soboto v Celju.

»Med pripravami izhajamo iz 2. polčasa v Domžalah in s tekme proti Bravu. Opravljena analiza je potrdila videno, imeli smo preveč težav v organizaciji igre in preveč nedopustnih napak v fazi obrambe, ki jih je treba odpraviti. Drugi polčas je bil popolno nasprotje in obžalujem, da fantov ni nagradilo za vložen trud v nadaljevanju tekme, ko bi morda rezultatsko krivuljo tekme tudi po vmesnem zaostanku še lahko obrnili navzgor,« v napovedniku kroga št. 31 Simon Rožman.

Trije izmed zadnjih štirih polčasov pomenijo spoznanje, na katerem lahko postavljamo temelje za uspešnejši zaključek sezone.
»Ne zanemarjamo spoznanja, da bodo na nasprotni strani aktualni državni prvaki, ki bodo skušali poiskati dodatno energijo ob menjavi trenerja in nas ustaviti, presenetiti. Pričakujemo lahko ogromno globine z njihove strani, mi pa se moramo postaviti, kot smo se v zaključnem delu tekme v Domžalah. Glede prisotnosti želje, energije, igre ena na ena, z dovolj kreativnosti v fazi napada in z ustvarjanjem priložnosti. Obeta se zanimiva, všečna tekma, v kateri je naš namen jasen, želimo priti do novih prvenstvenih točk.«

Pred zadnjo tekmo smo imeli dolg seznam manjkajočih. Kakšno je kadrovsko stanje v pričakovanju štajerskega derbija?
»Zelo podobno. Vrhovec je še najbližji vrnitvi, počakati moramo na petkov trening in odziv, kako ga bo prestal. Dokaj blizu trenutku, ko bo znova lahko z moštvom, je tudi Milec. Z njima bi se nam razširil seznam kandidatov, glede preostalih fantov pa bomo videli v prihodnjih dneh, kako se bo izšlo z vračanjem v delovni ritem. Nič pa ne spreminja našega načrta. Igralce, ki bodo na voljo, bomo skušali pripraviti na najboljši način, da bi dosegli želeni cilj.«

Krog št. 31. Celje – Maribor, sobota, ob 16.45.
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
60
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Domžale
54
Bravo
42
Luka Koper
42
Tabor Sežana
41
Aluminij
39
Celje
37
Gorica
26