Članek
Po dveh urah in petih minutah leta prispeli v Stockholm
BREZ ALIBIJEV, Z JASNO STRATEGIJO
Foto: Grega Wernig
Evropski ritem. V petek vrnitev iz Erevana, v nedeljo v Celju, v sredo znova na mariborskem letališču. Nadaljujemo kvalifikacije za evropsko konferenčno ligo, naslednja postaja Stockholm. Pred prvim dvobojem s Hammarbyjem (četrtek, ob 18.45 - z neposrednim televizijskim prenosom na SK3) o vseh najaktualnejših temah v pogovoru s trenerjem Simonom Rožmanom.

O odzivu po zahtevni prvenstveni premieri v Celju…
“Energija v tej zgodnji fazi sezone ne bi smela biti vprašljiva, imamo dovolj širok kader, ki zmore prestati raznolike izzive. Vemo, kaj nas čaka v Stockholmu. Zanimiva preizkušnja proti tekmecu iz kakovostne lige. Glede na kratek čas smo se ustrezno pripravili na nasprotnika. Potrebovali bomo tudi kanček sreče, da uresničimo cilj, vendar smo v dobrem stanju in z našo strategijo, z doslednim izpolnjevanjem vseh nalog se lahko vrnemo v Maribor s spodbudnim izhodiščem za povratno tekmo.”

O umetni travi…
“Pogoji za igro bodo morda specifični, a daleč od tega, da bi pomenili morebitni alibi. Vsaka misel v drugo smer bi bila zgrešena. Imamo še uradni trening, na katerem se moramo prilagoditi na igralno površino. Smo mlada ekipa, željna dokazovanja, ki mora biti osredotočena le na našo zastavljeno pot. Po informacijah, ki jih imamo, se obeta zelo dobro ozračje na stadionu, kar bo le še dodaten motiv.”

O Hammarbyju…
“Gre za specifično ekipo, ki je močna v dvobojih. Ne manjka dolgih podaj, žoga je veliko časa v zraku, moramo se odzvati na drugačen slog nasprotnika. Tekme si hitro sledijo, časa za trening ni, veliko pa pomeni spoznanje, da je želja pri vseh fantih močno izražena. Ne bi šel v podrobnosti in izpostavljal pomanjkljvosti tekmeca, saj se po informacijah, ki jih imamo, Hammarby temeljito pripravlja na dvoboj. Ničesar ne prepuščajo naključju, prav tako kot mi. Pred nami je dvoboj, v katerem si ne smemo dovoliti prevelikih medsebojnih razdalj. V določenih delih se bomo morali prilagoditi, tudi pri prekinitvah, pri katerih so izjemno nevarni. Imajo mladega, nadarjenega trenerja, ki se je izkazal na Švedskem in pripeljal moštvo iz druge v prvo ligo. Ob tem Miloš Milojević zelo dobro pozna našo ligo, saj je pred tem deloval tudi v vlogi pomočnika trenerja pri Crveni zvezdi. Hitro je bil opazen njegov rokopis, ob taktični kulturi švedskega nogometa s svojimi zamislimi prinaša Hammarbyju novo dimenzijo.”

O drugem polčasu iz Celju kot receptu za Stockholm…
“Kot smo napovedovali, bomo skušali poskrbeti za prepoznaven slog igre in zanimive tekme za gledalce. Zadovoljni smo z razpletom, je pa bilo opaznih ogromno pomanjkljivosti. Deloma tudi po moji krivdi, saj smo se skušali pretirano prilagoditi razmeram na igrišču. V drugem polčasu pa potem prava bojevitost, s podobo igre v smeri, ki jo želimo videti. Bolj ko je šla tekma proti koncu, boljše smo se počutili. Prav tako smo bili energetsko močnejši iz minute v minute in to želimo ohraniti tudi v četrtek.”

O kadrovskem stanju…
“Po zmagi je gereneracija hitrejša, priprava na naslednjo tekmo lažja. Večjih težav ni. Tekma v Celju je bolj pustila posledice glede prejetih udarcev, ne vpliva pa na izbiro kadra.”
2.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
6
Luka Koper
4
Tabor Sežana
3
Celje
3
Radomlje
2
Aluminij
2
Bravo
2
Olimpija
1
Domžale
0
DNŠ Mura
0