Članek
Robert Voloder: ob Ažbetu Jugu edini izmed igralcev s polno prvenstveno minutažo (1530)
EKIPA JE BOLJ SAMOZAVESTNA
Foto: Grega Wernig
“Prve tekme po vmesnem premoru so vedno specifične, bilo je pomembno, da smo po dveh tednih prekinitve prvenstva spet ujeli pravi ritem. V napadu smo bili učinkoviti, ob tem smo znova ohranili mrežo nedotaknjeno in lahko smo zadovoljni. Vse se je izšlo po načrtih, bila je prijetna nedelja,” v pogledu z igrišča na dvoboj z Aluminijem poudarja Robert Voloder, ki ostaja nepogrešljiv člen v obrambni vrsti.

Odigral je vseh 17 ligaških tekem, s polno minutažo. Zanj je še dodaten razlog za zadovoljstvo ob spoznanju, da znova ni bilo treba po žogo v mrežo. V čem je recept uspešnega delovanja in tovrstne preobrazbe moštva v drugi četrtini prvenstva?
“V zadnjih osmih tekmah smo sedemkrat ohranili mrežo nedotaknjeno, na začetku sezone je bilo povsem drugače. Prej smo bili v padcu, zdaj smo se dvignili in tako želimo nadaljevati. Ekipa je bolj samozavestna, to se odraža v vseh pogledih. Še vedno želimo stremeti k temu, da ne prejemamo zadetkov in jih na drugi strani dosežemo čim več. S tem pa bi se skušali oddaljiti na lestvici, kar je zdaj naš cilj za naslednje tedne.”

Ob trdni obrambi tokrat tudi učinkovito v napadu, z najvišjo zmago v sezoni.
“Morali smo opraviti nekaj sprememb, a imamo dovolj kvalitete v kadru, da nadomestimo izostanke, ko se zgodijo. Vsi v začetni enajsterici smo skušali opraviti svoje, tudi igralci, ki so prišli s klopi, so prispevali delež in odraz tega je zmaga s 3:0.”

Za dodaten navdih in samozavest je pri 20-letnem branilcu poskrbela tudi vmesna izkušnja v nemški selekciji U20.
“Vedno je prijetno na reprezentančnih akcijah. Proti Franciji in Portugalski prej še nisem igral, tudi rezultatsko je bilo dobro, z zmago in remijem v močnih dvobojih. Za letos smo opravili, nadaljujemo marca, zdaj pa sledi popolna osredotočenost na zadnje klubske tekme v jesenskem delu.”

Še 270 minut v tekmovalnem letu 2021, naslednjih 90 v nedeljo proti Muri.
“Lahko rečemo, da gremo z dodatnim vetrom v hrbet v Mursko Soboto. Zadnji rezultati kažejo, kaj zmore ta ekipa. Čaka nas zahtevna naloga, tega se dobro zavedamo, vendar verjamem, da se bo naša uspešna serija nadaljevala.”
18.krog LESTVICA
STRELCI
Luka Koper
36
Maribor
33
Olimpija
27
Bravo
27
DNŠ Mura
25
Domžale
23
Celje
21
Aluminij
18
Tabor Sežana
16
Radomlje
16