Članek
Kljub nižjim temperaturam ostajamo na visokih delovnih obratih: Rok Kronaveter o trenutnem vijol'čnem utripu
VEDELI, KAJ MORAMO ZA VZPON NA VRH
Foto: Grega Wernig
Menjava okolja, selitev pod Pohorje. Ob hladnih jutrih že nekoliko nižje temperature, toda ostajamo na visokih delovnih obratih. O trenutnem vijol’čnem utripu Rok Kronaveter.

“Smo se že ob prejšnjih evropskih tekmah Mure v Ljudskem vrtu privadili, da vmes zamenjamo okolje. Igrišča pod Pohorjem so v dobrem stanju, pogoji so primerni. Pripravljamo se na nov izziv in vse poteka po načrtih. Predvsem pa ob res zelo spodbudnem delovnem ozračju, v dobrem razpoloženju po uspešni rezultatski seriji.”

Nova zmaga, že šesta v zadnjih osmih ligaških tekmah, je prinesla dodatno vijol’čno energijo.
“Že po prejšnjem reprezentančnem premoru smo imeli nekaj težav, da pridemo nazaj v želeni ritem. Tudi proti Aluminiju smo potrebovali nekaj časa, a smo imeli tekmo pod nadzorom. Odigrali smo na dovolj visokem nivoju in dosegli, kar smo hoteli. Zadeli smo trikrat, kar še posebej veseli. Ob tem pa nismo dobili zadetka, kar se zdaj že ponavlja. Veseli ta stabilnost ekipe, ko smo uspeli utrditi obrambo in ohranjamo mrežo nedotaknjeno, ob tem pa se zavedamo, da imamo v napadu dovolj kvalitete, da zabijemo.”

Rok Kronaveter je v prvih devetih prvenstvenih krogih prebil na igrišču 31, v prejšnjih osmih pa 161 minut. Ob vračanju v tekmovalni ritem je prispeval delež in hladnokrvno zadel z bele točke v Sežani ter v nedeljo v Ljudskem vrtu.
“Po dolgi vmesni odsotnosti sem dobil v zadnjem obdobju več priložnosti za igro. To me je zelo razveselilo, vendar sem po daljšem neigranju staknil lažjo poškodbo. Težave so odpravljene, dobro se počutim in sem pripravljen pomagati ekipi.”

Kako kot eden najizkušenejših v slačilnici doživlja povsem drugačno podobo moštva v primerjavi z začetnim delom sezone?
“Vedeli smo, kaj moramo storiti, če želimo priti do vrha. Da moramo zmagovati v seriji. V pokalnem tekmovanju smo nesrečno izpadli, a smo se takoj popolnoma osredotočili na prvenstvo. Smo v dobrem trenutku, igralci so dobili samozavest, ki so jo potrebovali. Trener Radovan Karanović je uredil obrambo, vsi uživamo v igri in upamo, da se bo ta trend nadaljeval tudi v prihodnje.”

Naslednji izziv v nedeljo, z gostovanjem pri Muri.
“Čaka nas zahtevna tekma, a se veselimo nove preizkušnje, da pokažemo, da sodimo na vrh. Glede na zadnje predstave z optimizmom pričakujemo tekmo, upravičeno. Če bomo znova natančni v izvedbi, lahko gremo v odprt boj. Prihajamo iz uspešne serije, ki jo želimo podaljšati.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Celje
30
DNŠ Mura
29
Luka Koper
28
Maribor
27
Domžale
25
Bravo
21
Radomlje
13
Gorica
12
Tabor Sežana
12