Članek
Đorđe Ivanović o neprijetni soboti in pomenu ustreznega odziva
MORAMO SE DVIGNITI IN SE BOMO
Foto: Grega Wernig
Mnenja so si enotna. Samokritičnost je edini odziv po tekmi z Bravom tudi iz slačilnice.

“Prišli smo z veliko željo, ki pa je nismo izrazili na pravi način. Nismo se ustrezno odzvali že v uvodnem delu. Težko se je sprijazniti s tem, a se preprosto zgodijo tudi takšne tekme. Želeli smo najboljše, ni se izšlo. Se pa zavedamo in je treba priznati, da smo pokazali premalo. To je bilo zelo slabo z naše strani,” je bil odkrit v opisu dogodkov iz sobotnega popoldneva Đorđe Ivanović, ki je z zadetkom tik pred odmorom povrnil upanje o morebitnem preobratu.

“Verjel sem, da nam bo uspel preobrat. Smo velik klub, to se od nas pričakuje. Morda bi dosegli namen, če ne bi bilo še druge enajstmetrovke. Potem pa smo res le še dodatno padli v igri in se nismo več uspeli pobrati.”

Poraz je spremenil tudi izhodišče na lestvici, v boju za prvo mesto zdaj ne odločamo več sami o lastni usodi.
“Otežlli smo si situacijo, vstopamo v zadnja dva kroga z dvema točkama zaostanka. Ni pa še nič izgubljenega. Gremo še z večjim motivom in odločnostjo do konca, zdaj bo končnica zahtevnejša tudi za Koper. Verjamem, da bomo premagali Aluminij, igramo pa v naslednjem krogu pred tekmeci in potem bodo tudi Koprčani pod večjim pritiskom.”

Najpomembnejši bo zdaj ustrezen psihološki odziv.
“Storili bomo vse, kar je v naši moči, da ohranimo zbranost in se dvignemo kot ekipa. Ob odhodu iz Ljubljane smo se zavedali, da je treba odmisliti neprijetno podobo o zadnji tekmi in se takoj usmeriti k naslednji. Veliko je razlogov, da moramo delovati boljše na igrišču. In tudi bomo.”








35.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
67
Luka Koper
66
Olimpija
59
DNŠ Mura
57
Bravo
48
Radomlje
45
Domžale
44
Celje
42
Tabor Sežana
29
Aluminij
23