Članek
Aleks Pihler je nazaj, po več kot osmih mesecih znova na igrišču
NAJTEŽJE JE SPREMLJATI Z RAZDALJE
Foto: Grega Wernig
21. avgust 2021. Datum, ki bi ga Aleks Pihler najraje izbrisal iz spomina. Med dvobojem s Koprom je vstopil v igro v 57. minuti, 15 minut pozneje pa moral z igrišča. Zaradi poškodbe, ki ga je oddaljila iz tekmovalnega ritma vse do končnice sezone.

Letošnji 7. maj bi vsi skupaj najraje pozabili, saj smo na gostovanju pri Bravu ostali brez točk. Kot svetlo točko sobotnega popoldneva v Ljubljani pa lahko izpostavimo vrnitev dolgoletnega člana moštva.
“Sicer sem se vrnil na tekmi, na kateri smo bili neuspešni, tako da ni bilo razlogov za popolno zadovoljstvo. Prijetno je ostalo samo spoznanje, da sem se vrnil na igrišče po tako dolgem času. Strahu ni bilo, poškodba je preteklost. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil vsem, ki so bili udeleženci in so mi pomagali med obdobjem procesa okrevanja. Vesel sem, da sem nazaj, žal pa z vidika rezultata sobotna situacija ni bila prijetna,” o uspešnem razpletu okrevanja Aleks Pihler.

Premor je trajal dlje, kot je bilo predvideno, saj so se zraven počene fibule poškodovale tudi druge strukture v gležnju, kar je podaljšalo odsotnost z igrišč.
“Spoznanje, da ne moreš igrati in trenirati ter lahko dogajanja le spremljaš z razdalje, je v življenju športnika vedno najtežje. Ob tem se je izkazalo, da je prišlo še do večjih težav zaradi udarca in je bila poškodba resmejše narave. Okrevanje se je posledično zavleklo, vmes se je, razumljivo, kdaj pojavila želja, ali je mogoče še kaj narediti, da bi pospešil vse skupaj, a sem se zavedal, da moram biti potrpežljiv, discipliniran in upoštevati vsa navodila. V takšnih primerih ne gre drugače. Zdravniška služba je z našo fizioterapevtsko ekipo poskrbela za vrnitev in uspel sem priti do točke, da sem znova v tekmovalnem ritmu. Najprej nekaj časa ob uvajalnem delu in vračanju občutkov z žogo, v zadnjih dveh tednih pa sem že opravljal vse aktivnosti s soigralci.”

S tem smo zdaj v prvenstvenem finišu s širšim kadrom in z jasno izraženim skupnim ciljem.
“Če me trener in ekipa potrebujejo, sem na voljo. Že prve minute ob vrnitvi v Ljubljani so bile spodbudne, upam, da bom v prihodnjih dveh tekmah še kdaj dobil priložnost. Kljub temu, da smo se znašli v zaostanku, še vedno verjamemo, da smo lahko prvi. Mi moramo opraviti svoj del, potem pa verjamem, da se bo tudi Koper pod večjim psihološkim pritiskom. Najbilj pomembno je, da ostanemo mirni, zbrani in skušamo storiti vse, kar je v naših močeh, da pridemo do tako želenega naslova.”

52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24