Članek
Nino Žugelj ob vrnitvi v družbo klubskih soigralcev z novimi motivi
NAPREJ Z DOBRO POPOTNICO
Foto: Grega Wernig
Dodatna energija, ki je bila opazna na treningih, se je prenesla tudi v tekmovalnih 90 minut. Po dvoboju s slovaškim pokalnim zmagovalcem ostajajo spodbudna spoznanja.

»Čeprav so priprave v tistem zelo zahtevnem obdobju, tudi v dopoldnevu pred tekmo smo imeli trening, je bila podoba na igrišču dobra. Preostali fantje so večinoma že dva tedna skupaj v delovnem ritmu, mi, ki smo se priključili pozneje, smo prišli po krajšem vmesnem premoru, po udeležbi na reprezentančnih akcijah, a prav tako z velikim motivom. Lahko bi med tekmo s Spartakom izkoristili še kakšno priložnost in zmagali, a sodeč po prikazanem gre za nedvomno dobro popotnico pred vstopom v zaključni del priprav,« Nino Žugelj ob vnitvi v družbo klubskih soigralcev.

Začetni del priprav je izpustil zaradi reprezentančne akcije selekcije U21, z uspešnim dvojnim programom.
»Veseli spoznanje, da smo uspešno zaključili kvalifikacije in osvojili šest točk. Odigrali smo dobri tekmi, predvsem tisto v Angliji, ki je pomenila tudi zadnjo priložnost za skupno igranje večjega dela ekipe. Zdaj bo priložnost za mlajše v novem tekmovalnem ciklu, ta zmaga proti angleškom vrstnikom je vsekakor imela dodatno težo, za vse pa velja, da je treba nadaljevati s trdim delom na nadaljnji razvojni poti.«

In ob nadaljevanju zdaj velja popolna osredotočenost na naslednje vijol'čne izzive. Ob vrnitvi v slačilnico v Ljudskem vrtu pa novi cilji in z nekaj spremembami.
»Bilo je nekoliko specifično obdobje po koncu sezone. Nekaj dni je bilo po vrnitvi iz Anglije namenjenih popolnemu počitku, potem pa sem že začel samostojno trenirati, da se v čim boljšem stanju pridružim moštvu. Zdaj so vse misli pri klubskih obveznostih. Dobro sem pripravljen in želim prispevati svoj delež. Fantje, ki so prišli kot naši novi člani, se hitro prilagajajo. Pred nami sta še dva tedna priprav, zavedamo se, kaj se od nas pričakuje. Žreb nam je namenil tekmeca, ki zahteva temeljito pripravo, ob uspešni otvoritvi evropskih kvalifikacij bo pomembno tudi dobro začeti ligaško tekmovanje, zato je dodatnega pomena, da na najboljši način izkoristimo prav vsak dan pripravljalnega obdobja. Opazno je, da smo na dobri poti in gremo odločno naprej, s pravo mero optimizma.«
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24