Članek
Trenerjev pogled na boleč poraz proti finskemu prvaku
MORAMO SE OPRAVIČITI NAVIJAČEM
Foto: Grega Wernig
Tretja evropska tekma v Ljudskem vrtu med pestrim poletjem z največ upanja, a z najbolj neprijetnim razpletom. Finci imajo dva gola prednosti v pričakovanju povratnega dvoboja prihodnji četrtek v Helsinkih, o bolečem porazu v pogovoru s trenerjem.

“Iz tekme pod nadzorom se je zgodil nerazumljiv padec. Po zelo dobrem prvem smo v drugem polčasu, po dobljenem zadetku, počeli, kar v določenih trenutkih nismo bili dogovorjeni. Prepočasi smo se odzivali v dvobojih, s tem pa dovolili nasprotniku, da je zadel še drugič. Popotnica v Helsinke je slaba, a se ne bomo predali. Na povratni tekmi bomo skušali obrniti situacijo v drugo smer, boj še ni odločen,” je strnil vtise Radovan Karanović.

Tokrat se je vse obrnilo v neželeno smer po vrnitvi iz slačilnice.
“V drugem polčasu smo preveč zapletali, nismo imeli konkretnosti v dvobojih. Tekmeci so s hitrim obračanjem strani prišli do obetavnih situacij, izkoristili so ponujen prostor in zadeli dvakrat, kar je psihološko vplivalo na našo ekipo ter na nadaljnji potek tekme. Pričakoval sem celo bolj dinamičnega nasprotnika. Kar smo delali v prvem polčasu, je bilo dobro. Če pa dobiš gol takoj v nadaljevanju tekme, pride, razumljivo, do določenih težav v igri. Precej mladih igralcev je brez evropskih izkušenj in očitno je to vplivalo na podobo v nadaljevanju tekme. Pri obeh prejetih zadetkih se nismo odzvali dobro, naivno smo izpadli. Prvi gol je večji del ekipe, v kateri je ogromno igralcev brez kilometrine v tovrstnih dvobojih, presekal. Po tem šoku se nismo pobrali. Breme je po spremembah, ki so se zgodile v moštvu, padlo na več mlajših igralcev, od tod tudi več nihanj v igri.”

Zdaj je najpomembnejši pravi odziv, že v nedeljo sledi novih 90, zelo pomembnih minut. Kako dvigniti moralo ekipe pred derbijem v Ljudskem vrtu?
“Prihaja derbi, ni prijetno, ko se soočiš s takšnim porazom, a ne bo časa za večje analize. Od tega trenutka se moramo usmeriti k nedelji, treba je strniti vrste, odigrati neprimerno boljše kot v zadnjem obdobju in se na takšen način opravičiti navijačem. Imamo težave v igri, tega se zavedamo. Manjka nam tudi kanček sreče, da bi se dogodki zasukali v drugo smer. Težko se je sprijazniti s tem bolečim porazom, toda ostati moramo pozitivni in v oporo igralcem. Prišli smo v situacijo, ki ni najbolj spodbudna, a bomo naredili vse, da že proti Olimpiji obrnemo rezultatsko krivuljo spet navzgor.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24