Članek
Pogled z igrišča na krog št. 28 in naslednje izzive: Rok Kronaveter
VLOŽITI DODATEN TRUD V APRILU IN MAJU
Foto: Grega Wernig
Na reprezentančni premor z remijem. Radomlje se tako umikajo s seznama tekmecev v letošnji sezoni (v štirih medsebojnih obračunih smo osvojili sedem točk), sledi še osem prvenstvenih tekem v aprilu in maju.

“Želeli smo si zmagati. Odigrali smo dokaj dobro tekmo, si priigrali precej priložnosti, tekmeci pa so imeli ob doseženem zadetku morda le še eno. Tokrat lahko razloge za izgubljeni točki pripišemo predvsem neučinkovitosti. Moramo biti bolj zbrani v zaključkih, tokrat se nam ni izšlo,” z mešanimi vtisi o razpletu sobotnega dvoboja v domžalskem športnem parku Rok Kronaveter.

Prelomnico je tokrat pomenil prvi polčas. V drugem tudi ob končnici s številčno prednostjo nismo več zmogli priti do preobrata.
“Takoj po prejetem zadetku bi že lahko zatresli mrežo, pa potem v nadaljevanju še večkrat. Dobro smo se odzvali po zaostanku, imeli precej obetavnih situacij. Ogromno truda smo vložili, a se v nogometu vedno ne izide po željah. Tudi sam bi se lahko po vstopu v igro vpisal med strelce. Začutil sem, da bi lahko tekmeci zgrešili podajo in poskušal zatresti mrežo po odvzeti žogi ter protinapadu, a me je zmanjkalo v zaključku. Preprosto ni bil naš dan. Po izključitvi so se nogometaši Radomelj še bolj postavili nazaj in se uspešno branili, mi pa smo imeli med tekmo dovolj situacij, ki bi jih lahko boljše izkoristili.”

Marčevski tekmovalni program je končan, pozornost se v prihodnjih dneh preusmerja k reprezentančnemu nogometu. Od 1. aprila pa novi vijol'čni izzivi z jasno izraženimi cilji.
“Ne bomo se predali, se pa zavedamo, da bo prvo mesto težko dosegljivo, to je treba priznati. Moramo pa gledati tudi ekipe, ki so za nami in imajo svoje načrte v boju za evropske vozovnice. Zato še bolj obžalujemo za zapravljenima točkama proti Radomljam, ki bi ju zelo potrebovali. Narediti moramo vse, da ostanemo na drugem mestu, velik motiv pa prinaša tudi nadaljevanje boja za pokalno lovoriko. Zato moramo premor dobro izkoristiti, oddelati vse predvidene aktivnosti po najboljših močeh, vložiti dodaten trud in poskrbeti za uspešen zaključni del sezone."

52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24