Članek
Z dodatnimi obremenitvami v prihodnjih dneh do ustrezne podobe v končnici sezone
PO PRIZEMLJITVI ZA NOV VZPON
Foto: Grega Wernig
Ligaško tekmovanje bo dva tedna mirovalo, to pa ne pomeni, da sledi faza mirovanja v Ljudskem vrtu. Aktivnosti se nadaljujejo brez udeležencev reprezentančnih akcij (Žan Vipotnik, Aljaž Antolin, Samo Pridgar in Marcel Lorber so v slovenski članski, mladi in selekciji U19, Denis Alijagić med kandidati za nastop v češki izbrani vrsti do 20 let), velike bitke nas še čakajo v aprilu in maju.

"Načrt je bil pripravljen in ga nismo spreminjali, po seriji zaporednih tekem in odhodih igralcev na reprezentančne akcije smo moštvu namenili tri proste dneve. Od srede se začenja novo poglavje, dva dni zapored bomo imeli po dva treninga. Želeli smo med povečanim obsegom obremenitev opraviti tudi pripravljalno preizkušnjo, sklenjen je dogovor z zagrebško Lokomotivo. Delovni cikel bomo zaključili s sobotno tekmo proti hrvaškemu prvoligašu, potem pa se v prihodnjem tednu že usmerjamo k pripravam na naslednji prvenstveni dvoboj z Gorico,” o vmesni vijol’čni fazi Damir Krznar, ki bo izkoristil čas tudi za podrobnejšo analizo zadnjega obdobja, ko nismo več uspeli ostati na zmagovitih tirnicah.

“Morda se sliši nenavadno, toda v našem primeru velja, da smo plačali davek dobremu začetku. Ko smo zaporedoma premagali Koper, Olimpijo in Celje, smo poleteli preveč v višave. Zdaj je sledila prizemljitev, za nas še ob pravem trenutku. Sledi premor, ki nam bo prišel prav. Ne glede na to, kaj vse smo zapravili, še imamo možnosti za uspešen zaključek. Verjamem, da bomo vsi skupaj naredili vse, da teh devet zagotovljenih postane deset in nato enajst tekem, da bi vendarle popravili vtis ter rešili sezono. Dokler obstajajo teoretične možnosti, bomo še vedno upali, da niti prvo mesto ni nedosegljivo. Ko ne bo več teorije, bomo morda celo v boljši podobi. Vsekakor pa bomo aktivirali vse razpoložljive moči, da bi bili uspešni v boju za pokalno lovoriko.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24