Članek
Trenerjeve ugotovitve po učinkoviti sobotni preizkušnji
NEKATERI SO SI IZBOLJŠALI STATUS
Foto: Grega Wernig
Vsaki ekipi je (rezultatsko) pripadel po en polčas, smo pa bili v skupnem seštevku neprimerno bolj zadovoljni. Menjali so gostje, a smo imeli med preobratom od 0:2 do 5:2 številne rotacije tudi na naši strani. Pripravljalno preizkušnjo z zagrebško Lokomotivo smo končali z enajsterico, ki še nikdar ni igrala skupaj. Trije izmed štirih članov obrambne vrste so bili člani naše mladinske ekipe (Luka Poredoš. Luka Hunjet, Anej Ferčec).

“Moram izpostaviti, da nisem bil preveč nezadovoljen niti s prvim polčasom. Predvsem s tem, kar smo počeli v fazi napada. Želeli smo hiter prenos žoge, kar je bilo opazno. V obrambi smo imeli načrt, da prepustimo posest tekmecem in čakamo v zgoščeni postavitvi, imeli pa smo določene težave s tranzicijo oz. izgubljenimi žogami. Dvakrat smo iz teh situacij bili kaznovani. Ni bilo prijetno oditi na odmor z zaostankom, nato pa smo imeli dober odziv v drugem polčasu. Težko je presoditi, koliko je na razplet vplivala sestava moštev, saj smo oboji posegli po številnih menjavah, a nikomur ni tako preprosto zabiti pet golov. Bili smo razigrani in učinkoviti v napadu, obrambno boljše postavljeni. Tudi mladi, ki so vstopili, so prispevali svoj delež. To nas še posebej veseli,” je sobotnih 90 minut v Ljudskem vrtu opisal Damir Krznar.

Ali lahko takšna preizkušnja komu izmed posameznikov izboljša položaj?
“Lahko. Nekaj igralcev si je nedvomno popravilo status v moštvu. Čestitke Sirku za odlično predstavo, ki ga nasploh velja omeniti za zgled. Čeprav nekaj časa ni bil v ospredju, je vedno pozitiven. Odlično je oddelal vse aktivnosti v prejšnjih tednih že na treningih. Je povezovalni člen tudi v slačilnici, spodbuja soigralce, vse obveznosti opravi po najboljših močeh in ga je na tej tekmi nagradilo za ustrezen odnos s tremi doseženimi zadetki. Razmišljam pa tudi o Laušiću, da začne naslednjo ali katero izmed tekem v nadaljevanju sezone. Tekaško je vse opravil na visoki ravni.”

Ob trikratnem smo imeli tudi dvakratnega strelca, Ignacia Guerrica.
“Vemo, kaj zmore Nacho v fazi napada. Je zelo kombinatoren igralec, ki je lahko uporaben na krilnem položaju in ima odlike zveznih igralcev. Mora pa biti bolj dosleden pri izpolnjevanju obrambnih nalog. Njegova želja je včasih pretirana in ga je treba krotiti pri presojanju, kdaj lahko krene naprej.”

Med rotacijami v drugem polčasu se je poleg upov iz nogometne šole predstavil še en nov obraz, Vicko Ožegović, 20-letni hrvaški nogometaš, ki je bil na preizkušnji.
“Dogovorili smo se s Splitom, da je lahko nekaj dni z nami. Ožegović se je izkazal na tekmi, a tudi pred tem na treningih. Gre za zelo motoričnega, eksplozivnega igralca, kakršni nas vedno zanimajo. Ali bomo lahko izpeljali prestop in bi se nam pridružil v novi sezoni, je še prezgodaj govoriti. Je na seznamu morebitnih novih moči, toda daleč je še do morebitnega razpleta. Je igralec Splita, ki smo ga želeli videti in potrdil je, da je s svojimi značilnostmi lahko uporaben.”

52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24