Članek
Rok Sirk o dobrem odzivu na sobotnem testu in pomenu potrpežljivosti
KONKURENCA JE VELIKA, VSAK SE BORI ZASE
Foto: Grega Wernig
Začetek novega tedna, stopnjevanje aktivnosti pred vstopom v zaključne boje v spomladanskem delu sezone. Sobotno preizkušnjo proti Lokomotivi iz Zagreba bomo pomnili po učinkoviti predstavi, v pričakovanju vrnitve udeležencev reprezentančnih akcij pa je bil ponedeljek v znamenju dvojnega programa vadbe.

“Po prosti nedelji gremo v novo poglavje, zdaj že z usmerjanjem misli k nadaljevanju sezone. Po seriji zahtevnih treningov je bila tekma proti Lokomotivi dobrodošla. Slabše smo začeli, po lastni nezbranosti morali dvakrat po žogo v mrežo. Potem v drugem polčasu pa je že bilo veliko boljše in smo z učinkovito igro prišli do preobrata,” pravi Rok Sirk, ki je odlično izkoristil priložnost.

“Pet golov v enem polčasu je redkost, a smo res dobro kombinirali in si ustvarjali priložnosti. Meni je uspelo trikrat, zelo sem vesel, saj dolgo nisem dosegel zadetka. Vsak se bori zase, za svoje minute, tokrat sem jih dobil 45. Trudil sem se po najboljših močeh, da se dokažem in upam, da bom dobil priložnost tudi v ligaškem ali pokalnem tekmovanju. V drugem polčasu so prišli v igro fantje, ki imajo veliko minut med sezono, a tudi nekateri mladinci. Igrali smo v mešani postavi, vendar dobro opravili test.”

Čeprav je v spomladanskem delu sezone odigral 13 minut, je trener izpostavil trikratnega strelca na sobotnem testu kot zgled s prizadevnostjo in odnosom v situaciji, ko igralec ne dobi več priložnosti za igro.
“Konkurenca je velika, tega se vsi dobro zavedamo. Vipotnik je trenutno v napadu številka ena, res je v izjemni formi, kar lahko vidimo na klubski in reprezentančni ravni. Ostali skušamo izkoristiti vsako ponujeno priložnost, se dokazovati na treningih, trener pa je tisti, ki odloča o minutaži. V Maribor sem prvič prišel že pri štirinajstih, vmes odšel za nekaj let drugam in se vrnil z velikim motivom. Tukaj se od prvega dne prijetno počutim, poznam okolje, želim pomagati po najboljših močeh. Trenutno sem v slačilnici med starejšimi, pridobil sem določene izkušnje in skušam dosedanja spoznanja prenesti na mlajše soigralce, ki so lahko uporabna.”

S sobotnim gostovanjem v Novi Gorici vsi skupaj odpiramo nov tekmovalni cikel, kakšni so cilji v zaključnem delu sezone?
“Čim več zmag. V prvenstvu želimo zbirati točke in se približati Olimpiji, v pokalnem tekmovanju pa imamo le en skupni cilj, osvojitev lovorike. Bom pa izredno vesel, če bom lahko do konca sezone k novim uspehom prispeval tudi svoj delež na igrišču.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24