Članek
Po vrnitvi z uspešne reprezentančne akcije Žan Vipotnik takoj k novim klubskim izzivom
ČUDOVIT TEDEN BO ZDAJ LE ŠE DODATEN MOTIV
Foto: Grega Wernig
Žan Vipotnik po uspešnem začetku reprezentančne zgodbe znova na klubskih tirnicah. Kariera je dobila novo razsežnost, a ostaja na trdnih tleh.

“Nisem pričakoval, da bom imel takšen teden. Res je šlo za posebno doživetje in čudovite trenutke. Najprej zahvala selektorju za zaupanje, vsem članom strokovnega štaba za pomoč pri prilagajanju in soigralcem za lep sprejem, kar mi je olajšalo prve korake na novi poti. Ob tem pa se je izšlo tudi rezultatsko odlično, tako da res je vse potekalo po sanjskem scenariju.”

Vpisal je prva nastopa v majici z državnim grbom in pri obeh dodal svoj podpis. Z odločilno potezo v Kazahstanu in udarcem, ki je privedel do avtogola za potrditev zmage proti San Marinu.
“Vesel sem bil že ob vpoklicu. Nisem se obremenjeval s tem, ali bom dobil priložnost, sem pa bil pripravljen. Razpletlo se je na najlepši način. Vedeli smo, da bo gostovanje v Kazahstanju zelo zahtevno, tudi zaradi specifične podlage. Videli smo v drugi tekmi, ko so tam gostovali Danci, da gre res za velik izziv, kar je pokazal tudi rezultat. Nam se je uspelo vrniti domov s polnim izkupičkom in dobro popotnico pred naslednjo tekmo proti San Marinu, ko se je izkazalo, da tudi proti nižjepostavljenim reprezentancam lahko imaš težave. Zelo smo zadovoljni s šestimi osvojenimi točkami in prvim mestom v skupini, kar omogoča dobre temelje za nadaljevanje kvalifikacij.”

Po seriji prvenstvenih golov in izstrelitvi na mednarodnem prizorišču je 21-letni napadalec bolj izpostavljen, pod žarometi, vendar še vedno popolnoma osredotočen na dnevne obveznosti.
“Medijsko se je zanimanje povečalo, več je intervjujev, različnih zapisov in zgodb, a se zavedam, da je to sestavni del našega posla. S trenutnim stanjem sem zadovoljen, ne dovoljujem pa zunanjim vplivom in preostalim dejavnikom, da bi mi načeli zbranost. Vse dam na stran, odmislim zadeve, ki nimajo neposredne povezave s sprotnimi obveznostmi in lahko rečem, da grem naprej z razmišljanjem od tekme do tekme. Ne ukvarjam se s tem, kar bo ali naj bi bilo, ampak le s sedanjostjo. Po prihodu z reprezentančne akcije sem takoj šel na klubski trening, se zavzeto pripravljam na prvo naslednjo tekmo, ki sledi in si želim prispevati delež k novi zmagi Maribora. Bo pa vse skupaj seveda pomenilo le še dodaten motiv za v prihodnje.”

Naslednja postaja je Nova Gorica, v soboto odpiramo novo ligaško poglavje.
“Klub s tradicijo, prijetno mesto. Na Novo Gorico imam lepe spomine, tam sem preživel pomembne trenutke ob začetku članske kariere, nato dosegel prvi gol za NK Maribor v prvi ligi prav proti Gorici, za soboto pa prejšnje izkušnje nimajo pomena. Zanima me le naša dobra predstava, z edinim ciljem, kako do novih točk. Vse prej kot lahko bo priti do uresničitve cilja, zato moramo biti zbrani od prve minute ter s pravim pristopom in željo doseči namen.”
52.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
73
Celje
67
Maribor
62
Domžale
52
DNŠ Mura
52
Luka Koper
50
Radomlje
44
Bravo
36
Gorica
27
Tabor Sežana
24