Članek
Pogled z igrišča na nedeljskih 90 minut: Arnel Jakupović
VZTRAJATI NA ZAČRTANI POTI
Foto: Drago Wernig
Poglavje o štajerskem derbiju ni dobilo želenega razpleta. Tudi drugič v letošnji sezoni so bili uspešnejši Celjani, na reprezentančni premor tokrat brez polnega izplena ob zadnjem izzivu.

“Prisotno je bilo veliko razočaranje, ki ga ne moremo skriti. Žal se ni izšlo po željah, odločil je en gol. Tudi mi smo imeli svoje priložnosti, a jih nismo izkoristili in na takšnih tekmah že ena poteza ali napaka lahko odloči o zmagovalcu,” ob pogledu z igrišča na nedeljskih 90 minut Arnel Jakupović.

Po 24. septembru prvič brez doseženega zadetka v Ljudskem vrtu. Poskusi, da bi z menjavami v končnici prišli do preobrata ali vsaj izenačenja, se niso obrestovali.
“Želeli smo zabiti in smo iskali pot do mreže, gostje pa so po vodstvu skušali ohranjati posest ter zadržati prednost. Sprejeli smo nekaj slabih odločitev in ni nam uspelo najti ustrezne rešitve.”

Žal ostajajo vzponi in padci naši spremljevalci v dosedanjem delu sezone.
“Razumljivo je po spremembi na klopi potrebnega nekaj časa, da se trener temeljito spozna z zmožnostmi vsakega posameznika, mi pa z vsemi njegovimi zahtevami. Zato se ne gre izogniti tudi določenim nihanjem v igri in rezultatih. Verjamem pa, da se bo naše skupno delo obrestovalo in trenerjev cilj uresničil. V dvoboju s Celjem nismo bili uspešni, a moramo vztrajati na začrtani poti. Ni predaje, boj za vrh lestvice še ni odločen. Imeli smo v mislih, da se nam ob zmagi proti Celju ponuja možnost za zmanjšanje zaostanka. Ostali smo brez točk, toda gremo naprej le z razmišljanjem od tekme do tekme. Preračunavanja ali vmesnega seštevanja točk ne bo, štel bo le maksimalen trud na vsakem treningu, na vsaki naslednji tekmi. Z ohranjanjem pozitivne miselnosti.”

Dnevi reprezentančnega premora bodo namenjeni seriji treningov v domačem okolju, zaradi krajšega premora kot običajno brez vmesne pripravljalne preizkušnje. Medtem pa je potrjen tekmovalni koledar do konca jesenskega dela sezone. Med 23. novembrom in 16. decembrom bo na sporedu šest tekem.
“Zdaj se usmerjamo k pokalnemu tekmovanju, ki sledi. Z namenom, da si v dvoboju s Primorjem zagotovimo uvrstitev v spomladanski del. Potem pa gremo naprej z mislijo od tekme do tekme, da jesenski prvenstveni finiš oddelamo čim boljše in si izboljšamo izhodišče pred nadaljevanjem sezone.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11