Članek
Po neprijetnem padcu in vmesnem mirovanju Blaž Vrhovec znova v delovnem ritmu
Z BOLEČINO, A BREZ ZAPLETOV
Foto: Drago Wernig
Sreča v nesreči. Po neprijetnem padcu med nedeljsko tekmo s Celjem je Blaž Vrhovec ostal brez nadaljnjega nastopa, vendar je zaplet prestal brez hujših posledic. Od četrtka je nazaj v delovnem ritmu. Sprva v uvodnem delu po individualnem programu, v začetku prihodnjega tedna pa znova s polnimi obremenitvami.

“Prisotne so še manjše bolečine v vratu, a se je vse skupaj dobro izšlo. Že na igrišču sem imel občutek, da je vse okej. Toda pri poškodbah glave, vratu vedno obstaja določeno tveganje in zdravnik mi je odsvetoval nadaljevanje tekme. Takoj sem sem se odpravil v bolnišnico, preiskave niso pokazale morebitnih zapletov, testi so bili dobri in že zvečer sem se vrnil domov,” pravi osmoljenec nedeljskega dvoboja, ki ga je zaključil takoj po vrnitvi iz slačilnice.

“Prvi polčas smo dobro odigrali, manjkala je le pika na i v obliki zadetka. Verjel sem, da bomo tako nadaljevali in prišli do polnega izkupička, žal se je zasukalo v negativno smer. Potem nisem imel več možnosti pomagati ekipi, spremljal sem lahko le rezultat. Predpisali so mi tridnevno mirovanje, od ponedeljka je bilo nekoliko več ležanja kot ponavadi in vesel sem, da sem znova v družbi soigralcev.”

Po razpletu štajerskega derbija v jesenski finiš po težji poti, a z novimi tekmovalnimi izzivi.
“To je tista druga plat športa. Izvleči moramo največ, kar je mogoče in osvojiti čim več točk. Osredotočeni moramo ostati le nase, ne na druge. To je lahko odločilnega pomena. Tokrat je reprezentančni premor kratek, že v četrtek nas čaka pokalna preizkušnja. Izkoristili bomo čas za treninge, odpravo manjših poškodb in pripravo na zaključni del. Pomembno je, da je v slačilnici prisotna delovna vnema, s pozitivnim razmišljanjem. Ne smemo imeti sklonjenih glav, moramo nadaljevati z delom in verjamem, da bomo slej ko prej bomo povezali niz zaporednih zmag, tako da bo tudi položaj na lestvici boljši.”
32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11