Članek
Poletne priprave 2015: test št. 2
NK MARIBOR - ASTRA GIURGIU 0:3 (0:1)
24.6.2015 Beltinci, pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Andrej Tratnjek. Pomočnika: Topolnik (Ljutomer) in Anželj (Tišina).


NK MARIBOR: Handanović, Stojanović, Rajčević, Vuklišević, Viler, Vujčić, Dervišević, Vršič, Sallalich, Volaš, Mendy. Igrali so še: Cotman, Mejač, Janža, Šuler, Mertelj, Kabha, Hotič, Vokič, Ibraimi, Tavares, Zahovič. Trener: Ante Šimundža.


ASTRA GIURGIU: Silviu, Gaman, Geraldo, Iraneuton, Stan, Lovin, Seto, Budescu, Enache, Florea, De Amorin. Igrali so še: Hurdubei, Nicorescu

Rumeni karton: Enache (77.).

Strelec: 0:1 Budescu (27), 0:2 Budescu (52), 0:3 Budescu(60).

Po uvajalnem dvoboju v Gornji Radgoni je sredino popoldne bilo namenjeno zahtevnejši preizkušnji, na nivoju tistih v evropskih pokalnih tekmovanjih. Nasproti nam je stal romunski predstavnik Astra, v prejšnji sezoni četrtouvrščeno moštvo tamkajšnjega prvenstva.

Drugo pripravljalno tekmo vijoličastih so bolje otvorili Romuni, saj so prvi resneje zapretili preko Geralda in Enacheja. Mariborski nogometaši so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje ter odgovorili z nevarnimi poskusi Volaša ter Stojanoviča, a tudi tokrat do spremembe rezultata ni prišlo. Še najbližje vodečemu zadetku je bil v 22. minuti Sallalich, ki pa se je po podaji Volaša preveč obotavljal, tako da so gostje njegov strel še pravočasno ustavili. V 26. minuti pa sporna situacija v domačem kazenskem prostoru, ko bi Viler naj gostujočemu napadalcu žogo izbil z roko. Kljub protestom romunskih nogometašev, je sodniška piščalka označila zgolj udarec iz kota, iz katerega pa je neposredno mojstrsko zadel Budescu. Volaš je le minuto pred koncem polčasa, po podaji Vilerja, z glavo zapravil izjemno priložnost za izenačenje.

Tudi nadaljevanje je žal pripadlo gostom. Iz desne strani je prodrl Enache, ki je z dobro podajo našel osamljenega Budesca, ta pa je žogo le še rutinirano poslal v mariborsko mrežo. Po uri igre je ta odlični romunski nogometaš zadel še tretjič. Njegov strel iz roba kazenskega prostora je Dervišević nesrečno preusmeril in Cotman je bil brez moči. Trener Ante Šimundža je v boj za preobrat poslal povsem novo enajsterico, kateri pa zadane naloge vendarle ni uspelo izvršiti. Gostje so se, zadovoljni z rezultatom, osredotočili predvsem na obrambne naloge. Kljub pritisku, pa fantje v rumenih majicah niso našli poti skozi zgoščeno obrambo Astre. Še najresneje so zapretili preko Mertlja, ki je podajo Janže preusmeril zgolj v vratnico romunskih vrat. Vsekakor previsok poraz glede na prikazano.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15