Članek
Tretji novinec v poletnem prestopnem roku
GREGOR BAJDE DO 2018 V LJUDSKEM VRTU
Še včeraj v Krškem za Celje, v ponedeljek že v vijoličastem
Foto: vidrihmiha.si
Nov obraz v Ljudskem vrtu: tretji novinec v poletnem prestopnem roku je znanec s slovenskih igrišč, Gregor Bajde. Doslej je bil naš nasprotnik v celjskem dresu, v novi sezoni pa bo igral v vijoličastem.

Pri enaindvajsetih letih (rojen 29. aprila 1994) ima za seboj že tri sezone prvoligaškega nogometa, skupaj je zbral 78 nastopov za NK Celje. Mladi slovenski reprezentant se bo novim soigralcem pridružil po vrnitvi moštva iz Kazahstana. “Okrepili smo se v napadu. Gregor je sicer nazadnje v Celju igral v vlogi ofenzivno usmerjenega zveznega igralca, mi pa ocenjujemo, da je napadalec. Prepričan sem, da se bo odlično znašel v Mariboru in mu želim dobrodošlico ter vso srečo v novem okolju. Dogovor je sklenjen za tri leta,” je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Gregor Bajde, doma iz Spodnjega Hotiča pri Litiji, kjer smo dobili nove navijače, se veseli novega izziva v karieri. Še včeraj je igral v Krškem za Celje, danes zjutraj je podpisal pogodbo v Ljudskem vrtu. “Vse se je odvilo na hitro, vesel sem, da sta se kluba dogovorila o sodelovanju. V čast mi je, da bom lahko del te zgodbe. Nov začetek v Mariboru pomeni novo stopničko v karieri, mislim, da je to prava pot. Zavedam se, da sem prišel v največji slovenski klub, kjer je velika konkurenca, kar je razumljivo na tem nivoju. Zdaj je vse odvisno od mene, trudil se bom na treningih in pri vsakdanjem delu, da bi si priboril priložnost za igro,” je po podpisu pogodbe dejal Gregor Bajde, ki je vesel tudi zaradi vrnitve na naravni igralni položaj. “Napadalec sem bil že v mlajših selekcijah. V Celju so mi sicer namenili drugačno vlogo, ki mi ni tuja, saj se je dobro znajti v različnih vlogah, toda veselim se vrnitve v konico napada.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15