Članek
Brazilski branilec z italijanskim potnim listom se seli na Portugalsko
ARGHUS ODHAJA V BRAGO
"Vesel sem zaradi novega izziva, a hkrati težkega srca zapuščam Maribor."
Foto: vidrihmiha.si
Prestopni rok še ni končan: naslednja kadrovska novica je povezana z odhodom. Arghus se seli na Portugalsko, postal je novi član Brage. Brazilski branilec z italijanskim potnim listom zapušča naše vrste po štirih letih, tekma proti Rudarju je kot zadnja v vijoličastem zanj imela oznako št. 116. Med igranjem v našem klubu je dosegel tudi osem zadetkov.

“Arghus si je zaželel odhoda, spremembe okolja in kluba. Kot vsak profesionalec je poskrbel zase. Dobil je in prinesel ponudbo klubu, ki nas je zadovoljila. Ugodili smo mu, dogovor je sklenjen. Profesionalnost je Arghus potrdil tudi v vseh letih igranja za NK Maribor in želimo mu vso srečo v nadaljnji karieri,” je pojasnil Zlatko Zahovič.

Arghus je ob odhodu dejal: “Občutki so mešani. Vesel sem zaradi novega izziva, a hkrati težkega srca zapuščam Maribor. Prišel sem kot neuveljavljen igralec, tukaj pa osvajal trofeje in igral s strastjo. Maribor mi bo ostal v čudovitem spominu. Upam, da se bom še kdaj vrnil. To ni slovo, ob odhodu lahko rečem nasvidenje. Ponosen sem, da sem bil del zgodovine NK Maribor, da bo moja fotografija ostala v Ljudskem vrtu. Zahvaljujem se klubu za priložnost, navijačem za vso podporo. Verjamem, da sem pripravljen na nov izziv. V štirih letih in dveh mesecih sem pridobil dragocene izkušnje in menim, da je pravi čas za novo poglavje v karieri. Navdušen sem, da se bom lahko preizkusil v portugalski ligi.”

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15