Članek
Sreda, 16:00: v Tolminu za pokalni četrtfinale in ohranitev dobrega ozračja
ŠKODA BI GA BILO POKVARITI
Foto: Drago Wernig
Naslednja bo posebna, v različnih pogledih. Gre za tekmo, ki odloča o četrtfinalistu pokala Slovenije in za nov mejnik: NK Maribor prvič gostuje v Tolminu. Imamo že izkušnje z dvoboji na Severnem Primorskem, tokrat pa bomo prvič igrali v Zgornjem Posočju. NK Tolmin – NK Maribor, sreda, ob 16:00. Tudi v neposrednem spletnem prenosu na nkmaribor.com.

Toda ničesar se ne prepušča naključju. Na najdaljše gostovanje se ekipa odpravlja dan prej, k dvoboju z drugoligašem iz Tolmina se pristopa na enak način kot k vsem dosedanjim. “Pokalne preizkušnje so vedno nepredvidljive, zahteva se popolna resnost. Škoda bi bilo pokvariti dobro ozračje, ustvarjeno z zmago proti Gorici. In ga ne bomo. Ekipa je ohranila delovno vnemo, moramo pa poseči po določenih rotacijah. Ker imamo nekaj igralcev, ki so jih prej pestile težave s poškodbami, bodo nekateri ostali doma in opravili trening. Bomo pa ostali v podobi ekipe z ustrezno agresivnostjo, posestjo žoge in šprintanjem. Spoznali smo tekmece, si ogledali posnetke. Ekipa Tolmina želi igrati, teži k ustvarjalnosti v igri. Zelo pomemben bo začetek tekme, želeli bomo dovolj hitro priti do prednosti in pri tem namenu ne bo nobenega varčevanja z močmi. Kdor bo šel na igrišče, mora stoodstotno izpolniti vse obveznosti,” pravi v napovedniku pokalnega obračuna Krunoslav Jurčić.

Brez podcenjevanja je ob trenerjevi tudi osnovna misel igralcev. “Tekme se je treba lotiti kot vsake prvenstvene. Pokal je specifično tekmovanje, tudi v letošnji sezoni smo že videli nekaj presenetljivih rezultatov. Nam je dobro uspela tekma proti Gorici, a bomo zdaj do srede odmislili prvenstvo. Tudi v času največjih uspehov smo razmišljali le o vsaki naslednji preizkušnji in od tega ne odstopamo,” poudarja Damjan Bohar, ki se je v soboto takoj po vstopu v igro vpisal med strelce. Za potrditev prepričljive zmage s četrtim golom in dragoceno povrnitev samozavesti.

“Trdo delo se je obrestovalo. Za menoj je bilo kar nekaj težkih dni, moram priznati, da se mi je kamen odvalil od srca. V športu so veseli, a tudi manj prijetni trenutki. In te je treba prestati. Kot je dejal naš športni direktor, nogomet je ena najbolj poštenih zadev v življenju. Kolikor mu daš, toliko ti vrne. Upam, da bo tako tudi v prihodnje.”

32.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
35
Olimpija
30
Luka Koper
28
Maribor
24
Bravo
22
DNŠ Mura
18
Domžale
17
Aluminij
15
Radomlje
13
Rogaška
11