Članek
Test št. 1
NK MARIBOR - OSIJEK 1:2
Sandi Ogrinec med vračanjem tekmovalnih občutkov po prvih treningih
Foto: Drago Wernig
16.6.2017 Maribor, Športni center Pohorje. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Samo Veselič. Pomočnika: Jure Sužnik in Urban Cotič. 

NK MARIBOR
: Handanović, Billong, Šuler, Viler, Palčič, Vrhovec, Ahmedi, Kabha, Hotić, Zahović, Bajde. Igrali so še: Cotman, Pihler, Sunny, Ogrinec, Kolmanič, Rajčević,  Uskoković, Bohar, Mertelj, Vokić in Kramarič. 

OSIJEK: Mikulić, Vojnović, Šimunec, Mudražija, Pušić, Grgić, Petrovikj, Matas, Lukić, Ikić in Knežević. Igrali so še: Lončar, Barišič, Barač, Mioč, Lešnić, Boban, Ejupi, Perošević, Grezda, Bočkaj, Malenica, Marin, Barešić, Ivić, Šorša, Lesjak, Škorić, Grgić in Lopa.

Strelca: 1:0 Ahmedi (31), 1:1 Ejupi (60), 1:2 Ejupi (65)

Po odpovedih Rostova in Rubina smo morali spremeniti tekmeca za prvo pripravljalno preizkušnjo. V zadnjem trenutek so vskočili nogometaši Osijeka, ki bodo letos Hrvaško zastopali v evropskih tekmovanjih. Trener Darko Milanič zaradi poškodb tokrat ni mogel računati na Tavaresa, Šmeja, Hajrića, Irgoliča, Obradovića in Štora, Celar ter Hodžić pa se bosta pripravam priključila v ponedeljek. Novost pri vijoličastih pa ni bil zgolj novinec v obrambni vrsti, Billong, trije standardni člani so si namreč na hrbet nadeli tudi nove številke, ki jih bodo nosili v novi sezoni. Po odhodu Novakovića, je njegovo enajstico "podedoval" Zahović, Kabha je prevzel osmico od rojaka Sallalicha, Ahmedi pa si je nadel Mejačevo sedmico.

Prvi polčas je postregel z nekaj priložnostmi na obeh straneh. Za goste je še najresneje zapretil Grgić v petindvajseti minuti, a je njegov strel z roba kazenskega prostora končal nad vrati Jasmina Handanovića. V vijoličastem so bili najnevarnejši Zahović, Bajde in Ahmedi ter prav slednji je prvi uspel zatresti mrežo Osijeka. Izkoristil je namreč slabo posredovanje vratarja Mikulića, ki ga je z žogo nastreljal, odbitek pa je končal za hrbtom gostujočega vratarja.

Drugi polčas so bolje začeli gostje, ki so izkoristili dejstvo, da smo v našem moštvu zamenjali celotno enajsterico. Tekmeci iz Osijeka so izenačili, ko je v našem kazenskem prostoru najvišje skočil Ejupi ter izenačil rezultat. Le pet minut kasneje je Ejupi z glavo za hrbet Cotmana preusmeril še predložek z desne strani. V nadaljevanju so naši fantje pritskali za izenačenje, vendar so bili v nameri neuspešni. Še najbližje je bil Pihler, ki pa je z neposredne bližine le nastreljal gostujočega vratarja.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15