Članek
Pripravljalna tekma v Bakovcih
NK MARIBOR - URAL 2:0 (0:0)
Jasmin Mešanović: prva tekma, prvi gol
Foto: Drago Wernig
22.6.2017 Bakovci. Pripravljalna tekma. Sodnik: Simon Grlec. Pomočnika: Borut Anželj in Andrej Tratnjek.

NK MARIBOR - prvi polčas: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Ahmedi, Pihler, Vrhovec, Bohar, Hotić, Zahović. Drugi polčas: Obradović, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Kolmanič, Kabha, Ogrinec, Vokić (80' Kramarič), Bajde, Tavares, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

URAL: Godzur, Balažic, Bikfalvi, Dantsev, Pavlenko, Kulakov, Dimitrov, Ilyin, Glushkov, Oyevole, Bavin. Igrali so še: Arapov, Dinga, Stavpets, Merkulov, Podoksenov, Korobov, Yusupov, Manucharyan, Aroian, Imamovich, Karetnik.

Strelca: 1:0 Mešanović (62), 2:0 Bajde (63)

Nadaljevanje niza pripravljalnih tekem v Bakovcih. Danes že z debitantskim nastopom Jasmina Mešanovića, ki se je po podpisu pogodbe takoj priključil ekipi v pripravljalni bazi. Prvič sta bila v kadru po okrevanju Marcos Tavares in Matko Obradović, v dvoboju z ruskim prvoligašem pa je manjkal Jean-Claude Billong. Zaradi poškodbe zadnje stegenske mišice ni dokončal torkove tekme proti Shkendiji, po opravljenem pregledu pa ga čaka vsaj 10 dni mirovanja.

Začelo se je z obleganjem ruskih vrat. Že v 2. minuti so le milimetri manjkali do vodstva, po akciji Hotića in Zahovića do zaključka Bohar, drugi zaporedni gol ob otvoritvi tekme mu je preprečila vratnica. Dve minuti pozneje pa v kazenskem prostoru tekmecev spretna kombinacija Zahović-Ahmedi, ob posredovanju branilca Urala pa se je končalo s kotom. Tekmeci so bili na veliki preizkušnji zaporedoma v 22. minuti: najprej je vratar Godzur z nekaj težavami odbil po poskusu Ahmedija v kot, po kotu pa do udarca z glavo Pihler in Godzur je s skrajnjimi močmi ob vratnici preprečil žogi pot v mrežo. Ob prevladi v prvem polčasu za popolno zadovoljstvo nismo dočakali le zadetka. Protinapad Hotića v 35. minuti se ni izšel z natančnejšim zaključkom, tudi v 44. minuti pa se je ob udarcu Pihlerja izkazal ruski vratar in žogo odbil čez prečko.

Drugi polčas z novima enajstericama na obeh straneh, v naši prvič tudi Jasmin Mešanović. In tudi v nadaljevanju tekme enosmerni promet – proti vratom Urala. Pri tekmecih je v 56. minuti ob vračanju žoga skoraj ušla vratarju Arapovu ob nepazljivosti čez golovo črto. Potem je Arapov v 61. minuti ustavil Mešanovića v namenu, da bi že ob prvem zaključku zatresel mrežo. Toda naslednji poskus je po samostojni akciji novinec zaključil z zadetkom, ob soočenju z vratarjem je potrdil golgeterski občutek in potisnil žogo v mrežo. Med nizom napadov našega moštva pa že v 63. minuti povišanje vodstva, po podaji Tavaresa je z natančnim diagonalnim udarcem po tleh zadel Bajde. Vmesni edini konkretnejši poskus nogometašev ruskega prvoligaša je z uspešnim posredovanjem ustavil Obradović in končalo se je z zasluženo zmago.

Naslednja tekma: v soboto v Gornji Radgoni proti Vardarju.19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15