Članek
Pripravljalna tekma v Limbušu
MARIBOR - DINAMO BUKAREŠTA 2:1 (0:0)
Valon Ahmedi med tretjo zaporedno zmago
Foto: vidrihmiha.si
28.6.2017 Limbuš. Pripravljalna tekma. Glavni sodnik: Bojan Tkalčič. Pomočnika: Žiga Šumer in Denis Horvat.

NK MARIBOR: Handanović (46' Obradović), Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha (65' Pihler), Vrhovec, Hotić (46' Tavares), Ahmedi (83' Kramarič), Bajde (75' Ogrinec), Zahović (75' Mešanović). Klop: Obradović, Hodžić, Mertelj, Uskoković, Kolmanič, Pihler, Ogrinec, Vokić, Kramarič, Tavares, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

DINAMO BUKAREŠTA: Penedo, Romera Navarro, Nedelcearu, Marić, Maximiliano Oliva, Bušuladžić, Mahlangu, Nistor, Hanca, Rivaldo Junior, Nemec. Igrali so še: Branescu, Costache, Steliano, Grigore, Liviu, Dudea, Serban, Ion, Bumba, Bawab. Trener: Cosmin Contra.

Strelci: 1:0 Zahović (55, 11m), 2:0 Šuler (59), 2:1 Costache (74)

Rdeči karton: Vrhovec (69, 2R)

Serija pripravljalnih tekem gre naprej. Po dopoldanskem treningu je bil sredin popoldanski termin namenjen dvoboju z Dinamom iz Bukarešte, tokrat na igrišču v Limbušu. Na seznamu poškodovanih ostajata Jean-Claude Billong in Denis Šme, Damjan Bohar je po vmesnem premoru začel s treningi, vendar še ni nared za igranje, na testu št. 5 pa je bil v primerjavi s tekmo proti Vardarju znova zraven Luka Zahović.

Začelo se je z obetavno situacijo pred romunskim golom. Hotić je v 4. minuti z desne strani podal pred gol, Vrhovec pa ni uspel doseči žoge in jo preusmeriti proti vratom. Ob kompaktnosti na obeh straneh ni bilo veliko možnosti za pripravo zaključnih akcij. Nogometaši Dinama so zapretili v 22. minuti, ko je brez dosojenega prekrška Rivaldo Junior iz obrata v kazenskem prostoru dočakal dvoboj ena na ena z našim vratarjem, toda Handanović je z izjemnim posredovanjem preprečil vodstvo. Med iskanjem poti do nasprotnih vrat je z razdalje v 30. minuti ciljal Vrhovec, a ni bil natančen. Po spretni samostojni akciji si je štiri minute pozneje pripravil položaj za udarec Viler, žogo pa usmeril mimo leve vratnice. Handanović je v 38. minuti ustavil tudi poskus Nistorja, na drugi strani pa je akcijo našega moštva z udarcem z glavo zaključil Hotić, na pravem mestu vratar Penedo.

Za drugi polčas najprej dve spremembi v naši ekipi (Obradović in Tavares namesto Handanovića ter Hotića) in menjava vratarja pri Dinamu. V 55. minuti pa vodstvo. Ob predložku Vilerja prekršek Steliana nad Zahovićem v kazenskem prostoru, sodnik Tkalčič je pokazal na belo točko. Zahović je prevzel vlogo izvajalca in z natančnim udarcem premagal novega vratarja pri tekemcih, Branescuja. Le štiri minute pozneje pa povišanje vodstva, tokrat po predložku Ahmedija z leve strani spreten odziv Šulerja pred golom, ki je iz težkega položaja poslal žogo v desni spodnji del mreže. Zaradi drugega rumenega kartona je v 68. minuti moral z igrišča Vrhovec, ob številčni prednosti pa so Romuni zmanjšali zaostanek. Po dveh poskusih žoga v naši mreži, Obradović je sprva uspešno posredoval, toda žoga se je odbila do Costacheja, ki je iz bližine zadel. Tudi ob razmerju 10:11 na terenu nismo ostali v podrejenem položaju, najprej do udarca Tavares po podaji Vilerja v 79. minuti, vratar Branescu je odbil z nogo. Ob naslednji akciji pa žoga mimo vratarja v mrežo, po podaji Vilerja se je dobro znašel Mešanović, a je bil njegov tretji zaporedni zadetek razveljavljen zaradi ofsajda. 
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15