Članek
Jean-Claude Billong se je prišel poslovit od Ljudskega vrta
TUKAJ SEM SE VELIKO NAUČIL
“Maribor bo vedno ostal v mojem srcu"
Foto: Drago Wernig
Odšel je hitro, a v prestopu, ki ga ni bilo mogoče preprečiti. Jean-Claude Billong je po odličnem jesenskem delu postal član Beneventa in se med kratkim prvenstvenim premorom prišel poslovit od Ljudskega vrta, kjer je doživel nepozabne trenutke. Iz Italije, kjer je že uspešno debitiral v Serie A, bo še naprej spremljal vijol’čno zgodbo. Za svojo pa niti v sanjah ni pričakoval, da se bo odvila tako uspešno.

“Želel sem igrati v najboljšem moštvu v Sloveniji. To se mi je uresničilo, nisem pa si mislil, da bom odšel tako hitro in priznam, da odhajam z mešanimi občutki. Obenem sem vesel in žalosten. Tega pol leta je bilo zame super, s številnimi lepimi trenutki. Igrali smo v Ligi prvakov, postali smo jesenski prvaki. Ko je bilo super, smo držali skupaj. A smo bili enotni tudi v manj prijetnih trenutkih,” ni skrival čustev ob odhodu iz vijol’čne slačilnice.

Ko prevrti film izjemne jeseni, izpostavlja, da je občutno stopnjeval formo iz tekme v tekmo. Ob tem pa spoznal, kako je ob strokovnem delu mogoče priti do precejšnjega napredka.
»Rad bi se zahvalil navijačem in soigralcem, zaradi njih sem igral dobro. Velika zahvala za moj nogometni razvoj pa tudi trenerju Darku Milaniču, ki me je veliko naučil. Športnemu direktorju Zlatko Zahoviču, ki me je pripeljal sem in omogočil odlične pogoje za napredek, pa mojemu dobremu prijatelju Gajserju in vsej ostali ekipi. Vsi so vplivali name in ne bom jih pozabil. Ko sem prišel, sem imel težave, saj so bili treningi zahtevni. Gre za kakovostno vadbo, saj so tudi soigralci odlični, tako branilci, vratarji, vezisti kot napadalci. Vsi so na top nivoju. Zelo mi je koristilo igranje tukaj, saj sem napredoval tudi na področju taktike, kar mi bo v Serie A prišlo zelo prav. Naučili so me tudi, kako se obnašati na igrišču, kakšna naj bo govorica telesa, skratka pridobil sem precej dodatnih značilnosti centralnega branilca.”

V kratkem obdobju je Billong stkal tudi močne prijateljske vezi. »Odlično sem se razumel s Kabho, Sunyjem, posebej pa moram omeniti Tavaresa, ki mi je podal veliko dobrih nasvetov in mi pomagal, da sem se posvetil samo nogometu.”

Serie A je s francoskim branilcem dobila novo mero vijol’čnega pridiha, mi pa bomo imeli novega navijača na Apeninskem polotoku.
“Maribor bo vedno ostal v mojem srcu. Dobil sem priložnost za igranje, da se pokažem. Igranje v ligi prvakov je bilo zame nepozabno. Hvala vsem in vse, kar se bo dogajalo v prihodnje z Mariborom, bom z zanimanjem spremljal tudi iz Italije.”19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15