Članek
S trenerjem o dogajanju, ki je pokvarilo vtis dvoboja proti Ukrajincem
MANJKAL ODZIV NA GROBOST
Koristne minute tudi za najmlajše na pripravah: Nino Žugelj
Foto: Drago Wernig
Bila je vse prej kot običajna pripravljalna preizkušnja. S posredovanji tekmecev čez mejo grobosti, kar je pokvarilo vtis o dvoboju št. 4 v Beleku.

“Zelo ga je pokvarilo. Tolkli so nas vso tekmo in nismo se ustrezno odzvali. Mi smo vztrajali pri svojem načinu igre, a je bilo preveč grobosti, da bi nam boljše uspevalo. Ko se dovoljuje takšen kriterij, ki ga sodniki pri nas in v Evropi ne bi, gre tekma v drugo smer,” je trenerjev opis dvoboja z moštvom Oleksandriye, ki se je končal z 0:2.

“Rezultat ni dober, a je bilo kar nekaj dobrih zadev. Proti dinamičnemu in hitremu moštvu smo se skušali dobro kosati. Zaradi nasprotnika, ki je imel 2x več prekrškov, pa je bilo bolj malo povezane igre. Skupno podobo kvari tudi spoznanje, da bomo imeli Mešanovića nekaj časa izven igrišča zaradi neverjetnega prekrška nad njim. Žal se nam to prevečkrat dogaja na pripravah. Moramo izvleči iz tega prava spoznanja in se odzvati. Biti takšni, kot je nasprotnik, ki poseže po takšnem načinu.”

Tekma z Ukrajinci pa je prinesla tudi pomembno spoznanje o dopolnitvi kadra.
“Veseli, da je Rajčević po dolgem premoru in uspešnem okrevanju odigral 60 minut brez težav. Da je Ivković uspešno prestal test in da tudi z Doumbio ni nič hujšega. Stanje je bistveno boljše, kot je bilo še pred nekaj dnevi. Tudi Bohar bo hitro zraven, tako da bomo potem čakali še Vilerja, da bi bili v popolni zasedbi.”

Pred zaključkom priprav v Turčiji še en trening in ena tekma. V soboto ob 12:00 po lokalnem času (10:00 po slovenskem), proti Zenitu. Potem pa zvečer na letalo in domov.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15