Članek
V nadaljevanje sezone z novim zveznim igralcem
ZA POMLAD TUDI ALEXANDRU CRETU
Pogodba do 2021, dres s št. 8
Foto: vidrihmiha.si
Pred iztekom prestopnega roka še en prihod: novi član NK Maribor je postal Alexandru Cretu. 25-letni Romun (190 cm, 80 kg) je podpisal pogodbo do 2021.

Daljšega prilagajanja na okolje ne bo potreboval. V Slovenijo je prišel prejšnjo zimo, po enem letu pa je Ljubljano zamenjal za Maribor. Za Olimpijo je odigral 25 tekem in dosegel 2 zadetka, pred tem pa je bil dolgoletni član moštva Politehnica Iasi (152 tekem/7 golov) in vmes tudi romunski U-21 reprezentant.

“Ocenili smo, da po odhodu Marwana Kabhe potrebujemo še enega nogometaša na sredini igrišča. Želeli smo povečati konkurenco in pripeljali smo igralca, ki ga vsi dobro poznamo s slovenskih igrišč. Pri tem velja omeniti, da naša poteza nima nobene povezave z njegovim prejšnjim klubom. Za Cretuja se nismo odločili, da bi ga vzeli Olimpiji. Imeli smo ga pod drobnogledom kot morebitno okrepitev, če bi prišlo do sporazuma. Dogovor je sklenjen in veseli nas, da smo se okrepili z odličnim igralcem, ki ga potrebujemo,” je odločitev o prihodu novega zveznega igralca pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Cretu, prvi romunski nogometaš v Ljudskem vrtu, ob predstavitvi na novinarski konferenci: “Rad bi se zahvalil za izkazano zaupanje, zelo sem vesel, da sem tukaj. Vem, kaj me čaka. Maribor je velik klub, z veliko konkurenco na vsakem igralnem položaju. Komaj čakam, da se pridružim moštvu. Žal nisem dobil veliko priložnosti v jesenskem delu, a sem oddelal zimske priprave, igral na pripravljalnih preizkušnjah in verjamem, da sem v dobrem stanju za začetek novega poglavja. Prišel sem, da bi postal prvak. Sem novinec v klubu, a nisem v Sloveniji. Spoznal sem mesto in stadion, okolje mi je všeč. Kot profesionalni športnik želim dati največ, kar zmorem, za svoj klub. Kar je bilo prej, je za menoj. To je nogomet, to je življenje. Zdaj je Maribor moj klub in storil bom vse, da prispevam svoj delež k novim uspehom kluba.”

Za igranje v vijoličastem si je naš zadnji novinec v zimskem prestopnem roku izbral št. 8.

19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15