Članek
Trenerjeva pojasnila o pripravi načrta za učinkovito gostovanje v Kranju
NAMESTO LIGE PRVAKOV POGOVORI
Dervišević dobil in izkoristil priložnost z uspešnimi globinskimi podajami
Foto: Drago Wernig
Zanesljivo tudi čez Triglav. Z najbolj prepričljivo predstavo to pomlad, po najboljšem polčasu, saj je že prvih 45 minut bilo dovolj za nove 3 točke. Toda nismo se ustavili in do konca tekme trem dodali še 2 gola.

Trenerjeva ocena tekme?
“Odlično, od samega začetka, od podaj, do vtekanj, dobrega medsebojnega sodelovanja. Bili smo pravočasni, natančni. Dobro smo odprli tekmo, hitro zabili, Luka in Jan sta opravila veliko delo, obramba Handanovića pa je vse skupaj zelo olajšala. Lepo je visoko zmagati, veliki pa pomeni tudi spoznanje, da je mreža ostala nedotaknjena, kar se je v tej pomladi redko zgodilo.”

Redkost je tudi tako prepričljivo zmagati v Kranju, kjer smo večkrat imeli težave.
“Treba je živeti za vsako naslednjo tekmo, ki prihaja. Se ne ozirati nazaj, ampak se odlično pripraviti in poiskati pri nasprotnikih največjo slabost, ki jo imajo. To smo danes uspeli. Zadovoljen sem, na kakšen način so fantje našli rešitve. Hitro smo povedli, potem pa se je zgodila napaka Ivkovića, ki se ne bi smela. K sreči je Jasmin spet odlično posredoval in nas umiril z ubranjeno enajstmetrovko. Potem bi bilo težje nadaljevati, vendar ne dvomim, da bi, glede na to, kako smo bili razpoloženi, tekmo zmagali.”

S takšno predstavo smo poslali nedvoumno sporočilo nasprotnikom.
“Drži, a smo ga tudi sebi. Da smo živi, da moramo gledati nase in zdaj že iskati nove rešitve za nedeljo ter dvoboj z Gorico. Z našimi dobrimi igrami bodo tudi nasprotniki čutili večji pritisk in jih bomo delali nervozne.”

In še nekaj posamičnih ocen. O učinkoviti navezi Zahović-Mlakar.
“Luka zabija v nizu in mora trdo delati naprej. Verjeti v to, kar dela in bo nagrajen. Jan je doslej dobival malo priložnosti zaradi vmesne poškodbe, vendar ima pri 19. letih velik potencial. To njegovo nogometno pot bomo skušali razvijati na pravi način, saj je tudi on potrjena kvaliteta.”

O priložnosti za Derviševića.
“Odločil sem se, da ne gledam tekem Lige prvakov in sem se v torek zvečer v karanteni pogovarjal s fanti. Cretuju sem že dal navodila za igro, potem pa sem se odločil za Derviševića. Zaradi globine, ki smo jo iskali z Zahovićem, Mlakarjem, Kramaričem in Hotićem. Ker smo poskušali na takšen način in smo potrebovali njegove podaje. To smo tudi dobili.”

Milec je moral zaradi poškodbe ostati doma, namesto njega je bil izbran Hodžić.
“Želim ga videti takšnega, kot sem ga gledal pred letom in pol. Ko ni bil obremenjen, ko je bil hraber. Posebej sem se pogovarjal tudi z njim. Hodžić je preveč obremenjen s situacijo in mora se zavedati, da on ni razlog našega točkovnega zaostanka. Fant zna, predvsem obrambne naloge mora opraviti, kot se od njega zahteva, za napadalne pa bo poskrbel ob nadgradnji igre.”

Zdaj smo odigrali to vmesno preloženo tekmo in tudi lestvica kaže realnejše razmerje.
“Razlika je še vedno velika, vendar v nogometu je tako, da nikdar ni predčasnih odločitev. Vemo, kako smo se mi počutili, ko smo imeli takšno prednost. Ta prednost ti ne dovoljuje nič in te lahko naredi nervoznega. Moramo vztrajati na svoji poti in izkoristiti vsako tekmo, poskušati zmagovati v seriji. Kot danes, kot proti Celju na in skozi dobre rezultate priti do večje sproščenosti. To je edina pot," poudarja Darko Milanič.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15