Članek
Petek, 10:00. Začetek poletnih priprav.
VEMO, KAJ MORAMO
Foto: Drago Wernig
Včeraj zbor, danes že prvi trening. Darko Milanič je delovne aktivnosti v novi sezoni pričel z motivacijskim nagovorom v slačilnici in predstavijo načrta priprav.

Takoj se je šlo na igrišče, ob otvoritvi novega poglavja pa je bil čas za prvi pogled v bližnjo prihodnost. Tudi ob spremenjenem formatu kvalifikacij za evropska tekmovanja imamo svoje ambicije. "Vemo, kaj moramo. Naši cilji so visoki, nikoli ni bilo lahko priti v skupinski del evropskih tekmovanj, tudi tokrat ne bo. Gremo korak po korak, dobro moramo delati, srečo moramo imeti pri zdravju igralcev in žrebu. Ker je prva uradna tekma v evropskih kvalifikacijah, je prva želja, da dolgo ostanemo v Evropi," je poudaril trener ob začetku priprav v Ljudskem vrtu.

Igralci, ki so bili vključeni v reprezentančni akciji v Podgorici in Kijevu, so po dogovoru, izpustili uvodni trening. Manjkala sta tudi Marko Šuler, ki še okreva in Jasmin Mešanović, zaradi osebnih razlogov. "Do srede, ko se nam pridružijo reprezentanti, bo intenzivnost prilagojena, nato pa sledi piljenje forme za tekme, ki sledijo."

Dolgih pojasnil, kaj sledi v pripravljalnem obdobju, ni bilo treba imeti. Edini novinec v našem taboru je Kenan Pirić, do nedavnega vratar Zrinjskega, ki je lansko poletje gostoval v Ljudskem vrtu. Takrat je stadion zapuščal razočaran, zdaj pa ga obdajajo povsem drugačni občutki.
"Prvi vtis je dober, soigralci so me lepo sprejeli. V čast mi je, da sem lahko v takšnem klubu, kjer lahko napredujem in se dokažem. Lahko bom treniral s Handanovićem, ki je odličen vratar. Spoznal sem tudi že Obradovića in Cotmana, ne dvomim, da bomo dobro sodelovali. Moj premor je bil kratek, a moja naloga je, da trdo delam. Tukaj sem, da osvojimo trofeje."

Poletne priprave bodo potekale v že utečenem ritmu. Večina aktivnosti bo opravljenih v domačem okolju, en teden pa tudi v Prekmurju, kjer se bodo začele stopnjevati preizkušnje s številnimi zahtevnimi nasprotniki, ki bodo pomenile priložnost za piljenje forme pred kvalifikacijami za Ligo Europa. Prva evropska tekma no hitro na sporedu. Že v četrtek, 12. julija.
19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15