Novica
Vsi trije naslovi pri mlajših selekcijah v Ljudski vrt
PRVAKI TUDI U-15
Zbirka je dopolnjena, prevlada popolna. Še 3. trofeja za našo nogometno šolo, po U-19 in U-17 je NK Maribor prvak tudi s selekcijo U-15.

Vijol'čni upi so osvojili 1. mesto v vzhodni skupini državnega prvenstva, ko so v 24. tekmah 21x zmagali, 1x igrali neodločeno in 2x izgubili. Ob razliki v zadetkih 108:11. O naslovu najboljše slovenske ekipe pa je odločal finalni dvoboj z najuspešnejšimi vrstniki v tekmovanju klubov z zahodnega dela države. Naši mladi nogometaši, ki jih vodi trener Danijel Širec, so velik korak do naslova naredili že z zmago proti Triglavu na prvi tekmi v Kranju s 3:1. Tako je v povratnem dvoboju za slavje zadostoval neodločen rezultat, 2:2.

Na poti do naslova so igrali Adriano Bloudek, Nejc Medved, Marcel Ratnik, Vid Koderman, Samo Pridgar, Matjaž Kamenšek Pahič, Nik Kraner, Jaka Nežmah, Gal Gorenak, Miha Preksavec, Angelo Timotej Rec, Luka Kasalo, Nejc Ajhmajer, Mark Meznarič, Nino Mernik, Miha Janžekovič, Jan Bek, Edin Bužo, Mahir Mumanovič, Aleks Stojakovič in Luka Motaln.

Najboljši strelec je bil Adriano Bloudek, ki je med prvenstvom zadel 44-krat, v finalu pa dodal še 2 gola.


19.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
45
Olimpija
36
Aluminij
30
Domžale
27
Celje
26
DNŠ Mura
24
Gorica
22
Rudar
18
Triglav
16
Krško
15