Članek
Trenerjeva ocena priprav s pogledom proti ovoritvi sezone
POTRDITEV, DA NE BOMO 50X V ISTI POSTAVI
Poškodba je preteklost, tudi Alexandru Cretu je nazaj
Foto: Drago Wernig
Konec tekmovalnega dela priprav. 8 tekem, 6 zmag in 2 remija. Zabili 30 golov, prejeli le 5. Ko potegnemo črto, so obeti pred otvoritvijo sezone spodbudni.

Trenerjeva ocena: “Pristop je bil na vseh tekmah zelo dober, rezultati so temu primerni. Igrali smo proti kakovostnim nasprotnikom. Med zimskimi pripravami smo bili nekajkrat nezadovoljni po končanih tekmah, tokrat smo imeli le preveč pasiven polčas proti Vardarju, drugače pa videli veliko dobrega. Prve uradne tekme bodo seveda pokazale pravo veljavo, toda zaradi kakovosti in izkušenj ter dolgotrajnega skupnega dela je bil odziv zelo dober, tako da ni bojazni, da ne bi bil tudi v prihodnje.”

Še ena pozitivna plat priprav: zaključujemo jih skoraj v polnem številu.
“Zadovoljen sem, da ni večjih težav s poškodbami. Da sta tudi Bohar in Cretu po vrnitvi že dobila minute na igrišču. In da se Pirić po napovedih zdravstvene službe vrača k delu s polno obremenitvijo. Poškodba se je zavlekla, a bo od sobote spet z nami. Tako je na seznamu poškodovanih ostal le Šme, ki je, žal, izgubljen za jesenski del.”

Kaj pomenijo odgovori s priprav o enajsterici za novo sezono?
“Prilagajali se bomo trenutku, tudi nasprotniku. Iskali bomo rešitve, na kakšen način priti do zmage. Imamo različne profile igralcev, ki so vsi dobro oddelali priprave. S tem pa se nam ponujajo možnosti, da izbiramo tiste, ki bodo v določenem trenutku najbolj primerni za posamezno tekmo. Ob kadru, ki ga imamo, se zgodi, da posamezniki po rednem igranju v enem obdobju dobijo manj priložnosti. Potem pa so spet na igrišču. Ne moremo igrati z isto postavo na 50. tekmah v sezoni. Fantje potrebujejo ta ‘dril’, nato nekaj premora, da si spet naberejo energijo in lahko igrajo. Takšen primer je Bajde, ki ni igral med končnico spomladanskega dela in je zdaj dobro izkoristil priprave. Zato za nikogar ne velja, da je daleč od igrišča. Tovrstne rotacije so se pokazale kot zelo dobre. Vsak, ki bo na igrišču, se mora pokazati v najboljši podobi. Sezona bo dolga, za vse bo dovolj minut.”

Po uvajalnem vstopu v sredo je v petek prvi polčas v vijoličastem odigral Nardin Mulahusejnović. Prvi vtis o novincu v konici napada?
“Ima potencial in ob dobrem delu lepo prihodnost. Z njim ne bomo prehitevali, moral bo zagrabiti in delati, da se privadi na naše principe.”

In zdaj – popoln fokus na evropsko premiero. Partizani, četrtek, 17:30.
“Podatke o nasprotniku imamo. Vrnili so se s priprav v Makedoniji, videli smo jih na tekmi v sredo v Ohridu in jih pred tem dobro spoznali preko iger v prejšnjem prvenstvu, saj niso preveč spreminjali moštva, ki bo šlo na igrišče v četrtek v Tirani. Fizični del našega načrta smo opravili, zdaj sledi taktična priprava. Pričakujem zahtevno tekmo, ker je nasprotnik taktično dober in ima jasno zastavljeno strategijo, z dovolj hitrosti v napadu. Potrebujemo zbranost in našo podobo na pravem nivoju,” usmerja Darko Milanič misli k otvoritvi sezone.
23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16