Članek
Aleks Pihler med odštevanjem do otvoritve sezone v Tirani
TRENUTKI, KI JIH KOMAJ ČAKAMO
"Verjamem, da bomo mi tisti, ki bomo uspešnejši v dveh tekmah"
Foto: Drago Wernig
Še 2 dni do odhoda, še 3 do tekme. Odštevanje do evropske premiere je v zaključni fazi, pozitivna napetost pred dvobojem v Tirani narašča.

Aleks Pihler: “Vsi vemo, kaj v Mariboru pomenijo evropske tekme. To so trenutki, ki jih vsi skupaj komaj čakamo in jih vedno pričakujemo s pozitivno miselnostjo. Tako je tudi tokrat, želimo uspešno začeti novo vijol’čno poglavje.”

Popotnica v sezono je dobra, priprave so končane brez poraza.
“Odigrali smo resne, zahtevne tekme proti zelo dobrim nasprotnikom in se na večini pokazali v zelo dobri luči. Vsaka zmaga, vsaka uspešna predstava utrjuje samozavest. Podatek, da nismo izgubili, veliko pomeni. Naj se to nadaljuje tudi na uradnih tekmah.”

Opravljenega je veliko dela na visokih obratih, postavljeni dobri temelji.
“Ko imamo žogo, smo najbolj zadovoljni. Naredili smo vse, kar sodi k temu delu priprav, zdaj pa so pred nami trenutki spuščanja intenzivnosti, da bomo čim bolj sveži dočakali otvoritev sezone. Konkurenca je velika, treba se je dokazovati iz dneva v dan in smo vsak trening izkoristili za napredek. V zadnjih dveh tekmah smo dobili polno minutažo, opazno je, da smo fizično optimalno pripravljeni in čakamo na svojo priložnost, ko bo šlo zares.”

Prva, ki odpira novo poglavje, bo v četrtek, ob 17:30. Partizani – Maribor. Liga Europa, prvi kvalifikacijski krog.
“Strokovni štab je od žreba zbral vse informacije, zdaj je že obdobje, ko se najpomembnejše ugotovitve predstavijo tudi igralcem. Vajeni smo našega režima dela tudi v tem pogledu in na dvoboj z moštvom iz Tirane bomo dobro pripravljeni, z vsemi spoznanji o nasprotniku. Verjamem pa, da bomo mi tisti, ki bomo uspešnejši v dveh tekmah. Zanima nas le napredovanje.”23.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
53
Olimpija
43
Domžale
34
Aluminij
33
Celje
33
DNŠ Mura
29
Gorica
25
Triglav
25
Rudar
24
Krško
16