Članek
Jan Mlakar o miselnosti slačilnice pred zadnjo tekmo jesenskega dela (Velenje, petek, ob 16:45)
KOT DA JE PRVA
“Treba je izkoristiti dober trenutek"
Foto: Grega Wernig
Ni še konec, tudi zadnjih 90 minut ob zbranosti na najvišjem nivoju. Med pripravami na tekmo proti Rudarju Jan Mlakar: “Dovoljeno je le eno razmišljanje: kot da je prva in kot da smo šele na začetku, ne pa ob koncu sezone.”

Glede na zadnje rezultate bi si morda želeli tudi “podaljšanje” tekmovalne jeseni…
“Treba je izkoristiti dober trenutek. Res lahko zaradi uspešne serije rečemo, da je škoda, da se izteka jesenski del, bo pa počitek dobrodošel, da se odpočijemo in pripravimo na spomladanski del. Minute se nabirajo in včasih je treba odpočiti telo, vendar smo še popolnoma osredotočeni na naše obveznosti. Storili bomo vse, da zaključimo jesenski del z zmago.”

Zadnji izziv v 2018 že v petek. V Velenju, ob 16:45. Spomin na gostovanje v 1. krogu: končalo se je 0:5.
“Smo motivirani, željni tekem, novih zmag in golov. Najlepše bi bilo ponoviti tisto tekmo, a je to težko pričakovati. Moramo biti pripravljeni na povsem novo zgodbo, zavedamo se, kaj nas čaka. Rudar bo najbrž obrambno usmerjen, treba bo imeti dovolj potrpežljivosti, potem pa izkoristiti priložnosti, ki si jih bomo zagotovo pripravili,” pravi strelec osmih prvenstvenih zadetkov, ki je po vmesnih težavah s poškodbo nazaj v tekmovalnem ritmu.

“Zdaj so odpravljene, vesel sem se, da sem se vrnil. Po zadnji tekmi v Velenju bo čas za kratek premor, potem pa že pred skupnim zborom začnem z aktivnostmi. Tudi s preventivnimi, da v prihodnje ne bo več teh težav. Zadovoljen sem z dosedanjimi igrami, a je vedno lahko boljše in k temu stremim. Motiv bo pravšnji, zame in za moštvo. Želimo uspešno zaključiti to jesen in po zimskem premoru želimo nadaljevati naš pohod.”
34.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
75
Olimpija
66
Domžale
57
DNŠ Mura
51
Celje
48
Aluminij
44
Rudar
39
Triglav
36
Gorica
30
Krško
21