Članek
Dino Hotić po neprijetni jesenski izkušnji nazaj z novimi motivi
IZUČILO IN SE NE BO PONOVILO
"Že vsaka pripravljalna tekma bo zame kot prvenstvena ali pokalna"
Foto: Grega Wernig
Ni bil na seznamu poškodovanih kot Martin Milec in Denis Šme, ki se vračata po še daljši odsotnosti, a je tudi zanj vrnitev v Ljudski vrt nekakšen nov začetek. Dino Hotić je bil nazadnje na igrišču 27. oktobra, do izključitve na derbiju. Potem pa kazen in prisilni počitek do konca jesenskega dela.

“Nismo se dolgo videli, takoj je bilo opazno, da smo vsi že komaj čakali na začetek priprav. Dolgo smo počivali, jaz še dlje kot večina soigralcev. Dolgo sem že brez tekme in tako kot sem se zbora ter ponovnih treningov se veselim novih tekmovalnih izzivov, da nadoknadim, kar sem zamudil med jesenskim finišem. Že vsaka pripravljalna tekma bo zame kot prvenstvena ali pokalna,” pravi Dino Hotić, ki zdaj s časovne razdalje gleda na rdeči karton kot na slabo izkušnjo, katera ga je izučila.

“Kaj podobnega se mi ne sme več nikdar zgoditi. Ni se bilo lahko soočiti z neprijetno situacijo, a sem ves čas do konca jesenskega dela zavzeto treniral in skušal iz vsega izvleči nekaj pozitivnega. Dobro sem se spočil in se poln energije vrnil nazaj. Vse drugo je pozabljeno. Sodniku sem se opravičil že takoj po derbiju, šlo je za nepremišljeno potezo ob razočaranju, v tisti sekundi, ko se ne zavedaš, kaj delaš.”

Pri željah za 2019 je odločen: “Da smo zdravi in da bi oddelali priprave ter nadaljevanje sezone brez poškodb. Da postanemo prvaki, skušamo osvojiti tudi pokal in priti do dvojne krone. Ne oziramo se na prednost, moramo nadaljevati, kjer smo ostali jeseni in skušati še nadgraditi igro v spomladanskem delu.”

Sam pa želi narediti nov korak naprej in povečati številke iz jesenskega dela, ko je zabil 8 golov. Več kot prej v vseh prvoligaških sezonah skupaj.
“Bil je že čas, da se ves dosedanji trud pokaže na takšen način. Ob trdem delu je zdaj tudi že več izkušenj, novih spoznanj. Škoda, da sem izpustil zadnjih 6 tekem, a so soigralci poskrbeli za odličen zaključek leta. Zdaj z dodatnim motivom želim pomagati v naslednjih bojih. Jesen je bila do kazni odlična, a si vedno lahko zastavljamo višje cilje. Ko ti uspe nekaj dobrega, je vedno mogoče narediti še boljše.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Maribor
78
Olimpija
69
Domžale
63
DNŠ Mura
52
Celje
49
Aluminij
48
Rudar
43
Triglav
37
Gorica
31
Krško
24