Članek
Saša Ivković ob svoji vijol’čni obletnici, 12 mesecev in 9 golov pozneje
ČE BI MI PREJ PONUDILI, BI SPREJEL ŽE 2
Foto: Grega Wernig
Naslednja je zgodba z naslovom na današnji dan. 12. januar 2018 pomnimo po podpisu pogodbe in predstavitvi novega branilca, ki je prišel iz srbskega prvoligaša Voždovca. Z osrednjim namenom, da bi preprečeval zadetke. V enem letu pa jih je Saša Ivković zabil 9 (3 v spomladanskem delu prejšnjega prvenstca, 6 jeseni) in dobili smo dvojno rešitev, v obrambi ter v napadu.

“Uf, skoraj neverjetno je, da je minilo že eno leto… Zdi se mi, kot da je bilo včeraj, ko sem prišel, opravil vse potrebne začetne zdravniške preglede in zavzel mesto na avtobusu za Moravske Toplice, kamor smo odšli skupaj na priprave. Hitro je minilo, a je to res poseben trenutek zame in tega se bom dolgo spominjal,” pravi srbski branilec s hrvaškim potnim listom, ki se je ekspresno privadil na življenje v vijol’čnem svetu.

“Najprej moram omeniti, da se v Mariboru, tako v klubu in v mestu, počutim kot doma. O tem vsem govorim, tudi družini in prijateljem. To je zame zelo pomembno. Ne moremo reči, da sem prišel kot zveneča okrepitev. Nihče mi ni zagotavljal, da bom igral, kaj šele dosegal zadetke. Najprej sem se moral prilagoditi na delo v klubu, ki je res zelo dobro. Uspel sem se si priboriti veliko minut, ob tem zabil 9 golov. V šali rečem, če bi mi kdo pred prihodom ponudil, da bom zabil 2, bi to takoj sprejel.”

Sodi med tiste, ki jim ni bilo treba reči, naj bo novo leto uspešnejše od prejšnjega. To pa ne pomeni, da je delovna vnema ob začetku priprav kaj manjša. Motiva in novih, višjih ciljev nikdar ne zmanjka.
“Minulo leto mi je, ko seštejemo vse, prineslo več golov kot sem jih pred tem dosegel v celotni karieri. Dobro se je začelo po učinkovitosti in šlo tako naprej, a je najpomembnejše, da smo končali jesenski del na 1. mestu in tukaj želimo ostati tudi po koncu prvenstva. Pri vseh je opazna velika želja, da nadgradimo jesen. Že od torka, jaz od srede, saj sem se po dogovoru s trenerjem zaradi pravoslavnega božiča lahko priključil pozneje, smo začeli z napornim delom. To je tudi ključ do uspeha. Trdo delamo, treniramo tudi po 2x dnevno in tako moramo tudi nadaljevati. Zagotovo nas čaka zahteven boj med spomladanskim delom, vendar upamo in verjamemo, da bomo v maju dvignili trofejo za naslov prvaka ter osvojili dvojno krono.”
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12