Članek
Tudi tretji test v Turčiji kljub porazu na visokem nivoju
POMEMBNI ODGOVORI
Foto: Grega Wernig
Tretji test v Turčiji, tretjič s pozitivnimi vtisi. Zahtevna tekma proti kvalitetnemu nasprotniku, ki je potrdil, zakaj je igral v Ligi prvakov in zbiral točke tudi v skupini z Liverpoolom, Napolijem in Paris SG.

S trenerjem po tekmi proti Crveni zvezdi o tem, kar je prineslo razloge za zadovoljstvo: “Pristop, sodelovanje v obrambi in napadu. Čvrstost v dvobojih, spoznanje o močno prisotni želji po zmagi. Ob dobrem onemogočanju kvalitete v napadu tekmecev smo imeli tudi priložnosti za zadetek. Lahko bi se izognili porazu, a to ne spreminja ugotovitve, da smo odigrali odlično tekmo.”

Liga prvakov 2017 vs Liga prvakov 2018. Ena najodmevnejših pripravljalnih preizkušenj ob turški obali je izzvala največje zanimanje, tudi strokovnih vodstev vseh treh slovenskih prvoligašev, ki so zasedli mesta na tribuni.
“Za nas je bila popolnoma dobrodošla, ker smo igrali z zelo dobro organiziranim tekmecem. Proti njim moraš biti na res visokem nivoju, če želiš priti do uspeha. Namen je dosežen, zadovoljen sem, da smo izbrali takšnega nasprotnika. Dobili smo veliko pomembnih odgovorov.”

Ob igri, ki si jo želimo med sezono, se počasi približujemo tudi trenutkom delitve majic za spomladansko premiero.
“Načrt, da bi nekateri igrali dlje, smo imeli že proti Spartaku. Prvenstvo se približuje in fantje, razumljivo, dobijo več minut, vse s ciljem, da bi bili pripravljeni na začetek spomladanskega dela. Niti po naključju ne morem reči, da je to enajsterica, ki bo dobila priložnost na prvi uradni tekmi. Večkrat sem že omenil, da lahko posežemo po različnih rešitvah. Včasih se bomo pri postavitvi prilagajali tekmecem in tokrat smo bili sestavljeni, da odigramo dobro tekmo proti Crveni zvezdi," je pojasnil Darko Milanič.

Nadaljevanje tekmovalnega programa v Beleku v ponedeljek, z naslednjim dvobojem proti Dinamu iz Tbilisija.








2.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
6
Aluminij
6
DNŠ Mura
4
Triglav
3
Tabor Sežana
3
Rudar
2
Celje
1
Maribor
1
Domžale
1
Bravo
0