Članek
Predsednik in direktor o dogajanju na derbiju
BAKLA Z NAMENOM JE NEDOPUSTNA
Foto: Grega Wernig
Derbi je mimo. Prve odzive so po tekmi že podali športni direktor, trener in kapetan, v ponedeljek pa smo sklicali novinarsko konferenco, na kateri sta spregovorila predsednik Drago Cotar in direktor Bojan Ban, saj so se na derbiju zgodili tudi dogodki, mimo katerih ne moremo kar tako.

“Derbi je za nami, s takšnimi in drugačnimi vtisi. Poraz je bil boleč, igra pod nivojem. To so že takoj po tekmi v prvih izjavah priznali trener, kapetan in športni direktor. S tem se strinjam tudi sam, ima pa zgodba o derbiju še nekaj dejstev, mimo katerih v klubu ne moremo kar tako,” je poudaril predsednik.

“Najprej o pozitivnih. Odziv najzvestejših navijačev na južni tribuni po tekmi je kljub prisotnemu razočaranju pokazal veliko, nedopustno pa je, kaj so si dovolili posamezniki z vzhodne tribune. Velikokrat smo se doslej pogovarjali o baklah med tekmo z navijaške tribune. So prepovedane, nas stanejo precej denarja, ko pride na klubski naslov kazen, ampak to na določen način še lahko sprejemamo kot del navijaške kulture, obogatitev spektakla, kar se ne počne z namenom, da se koga neposredno napade. Nekaj povsem drugega pa je to, kar se je zgodilo v soboto. Bakla, ciljno vržena proti precejšnjemu številu ljudi, ki so se pomikali proti izhodu ali bili pri izhodu, iz neposredne bližine, je dejanje, ki zahteva največjo mero obsojanja. Bakla bi lahko zadela kogarkoli na igrišču in tega si ne moremo dovoliti ter se lahko zahvalimo le sreči, da se ni končalo brez hujših posledic.

Objestnost nikakor ne more prevladati nad navijaškimi strastmi. Zaradi pravih navijačev, zaradi družin z otroki, ki vedno v večjem številu prihajajo v Ljudski vrt, zaradi varnosti vseh udeležencev na stadionu bo klub s pomočjo ustreznih organov storil vse, da bi s pomočjo kamer na stadionu našli osebo ali osebe, ki so prekoračili meje in se ne bodo skrivali v masi kot nekdo z vzhodne tribune, na kateri imamo prav tako neprecenljivo podporo, katera je nosila moštvo do številnih zmag in ne bo izgubila veljave zaradi potez posameznikov. Slab dan na igrišču ali nedopustni odzivi posameznikov s tribune pa ne bodo omajali naše vizije. Športni del ima popolno zaupanje, po toliko dosedanjih nas bo popeljal v nove uspehe. Že v sredo gremo v Celje zmagat. Gremo po naslov prvaka in potem še po pokalno trofejo!”

Direktor Bojan Ban: “Razočaranje po porazu v derbiju je bilo veliko, tega ne skrivamo. Sedanjost je takšna, da smo izgubili derbi, da smo igrali slabo, realnost pa je takšna, da gre za prvi poraz po lanskem oktobru. Vmes je bila za nami serija neporaženosti, ki je trajala 20 tekem. Smo pa štiri kroge pred koncem prvenstva blizu osvojitvi naslova prvaka, smo finalisti pokala, zato ena tekma ne more porušiti vsega, kar smo naredili in kar gradimo. Vsi dobro vemo, kakšna je vijol’čna strast, da derbi prinaša dodatna čustva, zato moramo izpostaviti edinstven odziv z juga, s strani naših najzvestejših navijačev, ki so moštvu ne glede na razplet v najlepši možni obliki potrdili, da Mi skupaj eno smo ni slogan le na papirju. To je tista navijaška podpora, ki kaže pot, potrjuje dosedanje delo in sporoča, da smo skupaj v dobrih in tudi tistih, k sreči bolj redkih, slabih trenutkih. Ter daje energijo za finiš sezone, ki nam lahko prinese dvojno krono. .”25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10