Članek
Po derbiju v Celje, kapetanov napovednik tekme v sredo (začetek ob 20.15)
MORAMO BOLJŠE, TUDI ZARADI NAVIJAČEV
“Glave gor, ne glede na boleč poraz ne smemo imeti črnih misli"
Foto: Grega Wernig
Iz negativne energije nazaj v pozitivno. Po nedeljski regeneraciji sta bila ponedeljkov in torkov trening že namenjena pripravam na naslednji izziv, naslednja postaja Celje (sreda, ob 20.15). V finišu sezone znova ritem zaporednih tekem, le z enim ciljem.

“Glave gor, bili smo že v težjih situacijah in ne glede na boleč poraz ne smemo imeti črnih misli. To je zdaj tista druga plat nogometa, ko imaš možnost takoj na naslednji tekmi novo priložnost, da z zmago zaceliš rane,” poudarja Marcos Tavares, ki se je tudi v imenu moštva opravičil za predstavo v derbiju, slabšo od pričakovane.

“Igrali smo slabo, zelo slabo. Takšna tekma se ne sme zgoditi in to smo priznali. Naredili smo preveč napak, ki so jih gostje izkoristili. Prvi in drugi gol sta prelomila tekmo, a sem bil prepričan, da ni konec in da moramo verjeti v pozitiven razplet. Zgodilo se je toliko preobratov med zadnjimi tekmami v Ligi prvakov in sem mislil, da se lahko tudi v našem primeru. Toda ni se izšlo, žal.”

Ne glede na razočaranje pa so to trenutki, ko je treba odmisliti celotno obrobno dogajanje. Štirje krogi so do konca prvenstva, prednost znaša 8 točk. Cilj, osvojitev naslova, ostaja uresničljiv.
Kapetanov napovednik kroga št. 33: “Še vedno imamo veliko prednost in možnost, da postanemo prvaki. Za tekmo s Celjem ni treba posegati po dolgih napovedih, vse je jasno. Moramo popraviti vtis po slabem dnevu v derbiju. Ne samo zaradi nas samih, tudi zaradi navijačev, ki so navijali do konca. Pokazali so, da nas vedno podpirajo, zato moramo igrati boljše tudi zaradi Viol, zaradi vseh naših navijačev. Gremo zmagat v Celje!”
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10