Članek
S trenerjem o pripravi in psihološkem dvigu moštva pred potjo v Celje
POKAZATI PRAVI ODZIV
Foto: Grega Wernig
Še 4 tekme do konca prvenstva. Naslednjih 90’ v Celju, z jasnim namenom. Popraviti vtis z derbija in narediti naslednji korak k uresničitvi cilja.

“Osredotočili smo se na to, kar nas čaka v sredo. Igramo proti izredno dinamičnemu naprotniku, moramo najti pravi odgovor. Zaradi njihovega načina igre nas čaka zahtevna preizkušnja, po drugi strani pa smo v Celju v zadnjem obdobju odigrali res odlične tekme, tako da želimo ponoviti to tradicijo,” ob pripravi moštva na nov izziv pravi Darko Milanič.

Tokrat je bila analiza prejšnje tekme krajša in se je poudarek namenil psihološkemu dvigu moštva.
“Verjamem in upam, da bo odziv pravi. Športnikom ni vseeno, ko se zgodi kaj takšnega. Imamo pa možnost, da hitro popravimo situacijo. Pogledali smo, kaj se je dogajalo. Analiza je tokrat drugačna, naredili smo preveč zadev narobe in odmislili soboto. Ne gre drugače v takšnem primeru, takoj smo naredili preklop k naslednji tekmi. Pomembno je ohraniti zbranost in vidim po odzivih na treningih, da bodo fantje v sredo tudi na tekmi pokazali pravi odziv.”

V finiš vstopamo s takšno prednostjo, da lahko dočakamo razplet prvenstva že v sredinem večeru. Če prvi zasledovalci popoldne v Stožicah ne premagajo Domžal, si lahko z zmago v Celju zagotovimo prvo mesto…
“Ni treba dolgo čakati na novo priložnost in želimo jo izkoristiti. Gremo naredit v Celje vse, kot se spodobi. Ugibanja, kaj bo v Ljubljani, bodo prisotna, to je športno razmišljanje. Ne moremo reči, da sploh ne bomo spremljali informacij pred našo tekmo, toda nič ne bo vplivalo na našo pripravo. Načrta, kako se lotiti tekme, ne bomo spreminjali ne glede na razplet. Pričakujem, da bomo dobri in da bomo spet v pravi podobi. In da bomo zmagali.”

Celje – Maribor. Krog št. 33. Sreda, 20.15.
20.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
42
Aluminij
38
Maribor
38
Celje
34
DNŠ Mura
33
Domžale
25
Triglav
20
Tabor Sežana
19
Bravo
17
Rudar
8