Članek
Po 11–dnevnem premoru spet skupaj, na zboru še brez reprezentantov
ZAČETEK VIJOL’ČNEGA PROJEKTA 2019/20
Foto: Grega Wernig

Premor je bil kratek. Le 11 dni po zadnji tekmi in zaključku sezone 2018/19 spet skupaj. Hitro nas čakajo novi vijol'čni izzivi (termin prve tekme 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov je 9./10.7.), tako da smo z zdaj že običajnim zborom moštva na skupni večerji odprli novo poglavje, v torek ob 11. uri pa takoj “na puno”, s prvim treningom.

Projekt 2019/20 začenja 28 igralcev: Handanović, Cotman, Irgolič, Ivković, Rajčević, Peričić, Uskoković, Koblar, Viler, Kolmanič, Milec, Klinar, Pihler, Vrhovec, Cretu, Dervišević, Ogrinec, Hotić, Kramarič, Felipe Santos, Bajde, Kotnik, Žugelj, Kronaveter, Požeg Vancaš, Tavares, Mešanović in Mulahusejnović.

Luka Zahović 
in Kenan Pirić se zaradi reprezentančnih obveznosti priključita kasneje. Vsi štirje novinci, ki smo jih že predstavili v finišu spomladanskega dela, Rok Kronaveter, Rudi Požeg Vancaš, Špiro Peričić in Andrej Kotnik, so prejeli dobrodošlico soigralcev. Moštvu sta se znova pridružila povratnika s posoj, Sandi Ogrinec iz Krškega in Luka Koblar, ki je spomladi igral za Aluminij (ker je imel v ponedeljkovem popoldnevu tekmo selekcije U-21 proti Gruziji, je manjkal na zboru in bo zraven na torkovem treningu).

V primerjavi s prejšnjo sezono niso več zraven Jan Mlakar, ki je prestopil v Brighton, Marko Šuler je končal kariero, Dare Vršič, Denis Šme in Sunny Omoregie pa po izteku pogodb niso več naši člani.

Prvi delovni teden bo moštvo opravilo v Ljudskem vrtu, 17.6. je predviden odhod v Moravske Toplice.

25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10