Članek
Začetek poletnih priprav: 4 delovni tedni za najboljšo mogočo podobo pred velikimi izzivi
NOV ZAGON Z VELIKO AMBICIJO
Foto: Grega Wernig
Zvečer zbor za mizo ob večerji, naslednji dan že “na puno”. S polnim programom: tehtanje, skupni zajtrk in po kratkem premoru, po 12. prostih dneh, spet na igrišče.
 

“Zmeraj zmanjka kakšen dan za počitek, ne glede na to, kako dolg je premor. Prepričan sem, da so fantje dobro izkoristili proste dni, se odpočili, zdaj pa mora prevladati velika ambicija pred to novo sezono, ki nas čaka. Pred nami so izjemni izivi, začenjamo eno novo zgodbo, v kateri je tokrat nekaj več novih, pomembnih okrepitev. Tako da gremo naprej z novim zagonom, polni ambicij,” ob začetku nove vijol’čne zgodbe Darko Milanič.

 

Torkov prvi trening je že pomenil učinkovit uvod v novo poglavje, moštvo bo prvi del priprav opravilo brez obeh udeležencev članskih reprezentančnih akcij (Luka Zahović in Kenan Pirić se bosta pridružila pozneje), Luka Uskoković pa bo v fazi okrevanja po operaciji še nekaj časa vadil po posebnem programu.

 

Cilji so med vijol’čnim poletjem zmeraj podobni, trener v prvem pogledu proti obdobju, ki sledi: “Skušali bomo ta kratko predsezono oddelati na najboljši način. Dejansko ne bodo klasične priprave, ampak kratke, zasnovane za najboljšo podobo pred novimi izzivi in da bomo ostali v visokem tekmovalnem ritmu do decembra. Hitro se moramo dati v novo zgodbo, ustrezno izkoristiti te 4 skupne tedne. Skozi tekme, ki nas čakajo, bo treba najti optimalen način igre, optimalno enajsterico. Posvetili se bomo vsakemu posamezniku in vmes zadeve, ki jih je treba popraviti, reševali iz treninga v trening, iz tekme v tekmo. Motiv je velik, ambicij dovolj in takoj bomo zagrabili za delo.”

25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10