Članek
Rok Kronaveter o premieri po najlepšem scenariju: gol, 2 asistenci, zmaga
OPAZNO JE, DA DOBRO SODELUJEMO
“Statistika je lepa, toda najbolj pomemmbno je, da smo zmagali"
Foto: Grega Wernig
Led je prebit. Na najlepši način. Prvi nastop, s takšnim statističnim izkupičkom, bo Rok Kronaveter dolgo pomnil.

“Statistika je lepa, toda najbolj pomemmbno je, da smo zmagali in se veseli vračamo domov,” je tudi po tekmi najprej izpostavil pomen kolektiva strelec in dvakratni asistent.

“Pričakovali smo, da se bo treba prilagoditi na umetno travo, kar je bilo opazno v začetnem delu tekme. Dokler so imeli več moči, so se tekmeci upirali, potem pa smo prevzeli nadzor nad igro in imeli več prostora za naše napadalne akcije. V pravem trenutku smo zabili prvi, pa drugi gol, potem pa pokazali kvaliteto in zasluženo prišli do velike prednosti. V nogometu se dogaja marsikaj, vendar verjamem, da bomo na povratni tekmi potrdili napredovanje.”

Ne moremo mimo akcije za drugi gol: kombinatorika, atraktivnost, dovršenost.
“Za tako kratek čas, koliko smo skupaj, smo pokazali, da dobro sodelujemo. To je bilo opazno že na pripravljalnih tekmah in želimo si, da se bo tako nadaljevalo.”

Dobro je bilo sodelovanje tudi s Peričićem, gol v prvem in skoraj še v 2. polčasu na podoben način.
“Imamo načrt, kam naj bi prihajale žoge pri prekinitvah in kam vtekajo obrambni igralci. Peričić je bil na pravem mestu, zadel. Upam, da mu bo uspelo še kdaj. Z vodstvom pred odmorom smo naredili pomemben korak k uresničitvi cilja.”

Do srede so Islandci umaknjeni na stranski tir. V soboto je na sporedu nova premiera, po prihodih na stadion z nasprotne za Roka v Ljudskem vrtu tudi s prave strani.
“Komaj čakam to tekmo. Zavedamo se, kako pomemben je start v vsakem tekmovanju. Prvenstvo je osnova, temelj za te evropske tekme, ki nam prinašajo toliko posebnih občutkov. Treba se je odpočiti po dolgem potovanju in pričakujem našo podobno predstavo kot v Reykjaviku.”

Maribor – Triglav. Sobota, 20:15. PLTS 2019/29, krog št. 1.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10