Članek
Prvi vijol’čni pristanek na norveških tleh, odločno na misijo Trondheim
VERJAMEMO, NISMO OBUPALI
Trener o načrtu za preobrat: "Treba bo tvegati, ampak ne igrati brezglavo"
Foto: Grega Wernig
Norveška, nova postaja na vijol’čnem evropskem zemljevidu. Med bogato zgodovino tekmovanja za evropske pokale se bomo predstavili že v 43. državi. Prvih 90’ z Norvežani se ni izšlo po željah, toda v boju za play-off Lige prvakov velja le eno sporočilo: Ni predaje! Pred potjo v Trondheim (let je trajal 2 uri in 24 minut, ob prihodu nas je dočakalo skandinavsko poletje - dež in +16) je med druženjem z mediji na mariborskem letališču vse aktualnosti iz tabora slovenskega prvaka predstavil trener Darko Milanič.

Najprej pojasnilo o dogajanju po sobotni prvenstveni tekmi, ko se je manjša skupina navijačev kljub zmagi odzvala z žvižgi.
“Ponudil sem odstop, ki ni bil sprejet. Za to potezo sem se odločil, ker se človek včasih odzove čustveno, ko opravlja delo na takšen način, kot ga jaz. Pogovorili smo se, zadeva je urejena in misli so že od nedeljskega dopoldneva le pri tekmi proti Rosenborgu.”

O zahtevni misiji Trondheim in lovu na preobrat po porazu z 1:3 v Ljudskem vrtu.
“Želimo zmagati! Nismo obupali, še vedno verjamemo v napredovanje. Zavedamo se, da bo treba pokazati veliko znanja in odločnosti, imeti tudi nekaj sreče. Igramo proti moštvu, ki je pokazalo, da ima kvaliteto, hitrost. Toda izgubili smo zaradi enega trenutka, do njihovega vodilnega zadetka smo imeli nadzor. Naj se zdaj ta trenutek obrne v našo prid. Treba bo tvegati, ampak ne igrati brezglavo. Ne bomo pozabili, kakšne značilnosti imajo tekmeci. Ta svoj način ponavljajo skozi celotno tekmo, v določeni fazi se bodo tudi branili in naša naloga je v tej zgoščeni postavitvi najti pot do gola. Res smo bili na prvi tekmi rezultatsko daleč, a so bili naši zaključki blizu. Verjamem, da bomo tokrat natančnejši.”

O spodbudni vrnitvi Andreja Kotnika.
“V nedeljo je opravil trening s kondicijskim trenerjem. Šel je z nami na pot, saj je stanje bistveno boljše, kot je bilo takoj po prvi tekmi. Pomemben bo ponedeljkov trening, da vidimo, ali bo tudi z žogo vse opravil brezhibno.”

In o novi, pomembni rešitvi v napadu: prvič v tem poletju je med potniki na evropsko gostovanje tudi Luka Zahović.
“Je zdrav, pripravljen. Zabil je takoj ob prihodu v igro, to potrebujemo. Imamo še nekaj časa, da se dogovorimo o načrtu za tekmo. V tem lovu na preobrat moramo biti učinkoviti, tako da je Luka v mislih tudi za nastop na Norveškem.”

Po običajnem ritualu bo moštvo prvi stik z igralno površino v Trondheimu imelo na ponedeljkovem večernem treningu, v času torkove tekme. Z začetkom ob 19. uri.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10