Članek
Utrip slačilnice pred velikim izzivom v Trondheimu: Marcos Tavares & Blaž Vrhovec
OB HITREM VODSTVU JE VSE MOGOČE
"Poiskati boljše rešitve, kot smo to počeli v Ljudskem vrtu"
Foto: Grega Wernig
Klasika evropskih gostovanj. Čarterski polet dan pred tekmo, trening na prizorišču, finiš priprav ob temeljiti analizi. Izhodišče je drugačno, toda utrip slačilnice ostaja pozitiven.

Kapetanov nastop na novinarski konferenci ob spoznavanju z razmerami v Trondheimu je bil odločen, Marcos Tavares je pred slovenskimi in norveškimi mikrofoni na stadionu Lerkendal dejal: “Dež, mraz, sneg, sonce, vseeno. Je kar precejšnja temperaturna razlika v primerjavi z Mariborom, toda sem smo prišli z jasnim ciljem. Po preobrat, po napredovanje! Mi smo Maribor! Za nami so številne preizkušnje, takšne in drugačne. Vemo, kako se soočiti s takšnimi situacijami. Napak s prve tekme, s katerimi smo Rosenborgu omogočili prednost, ne smemo ponoviti, smo pa sposobni popraviti učinkovitost. Izziv je velik, vendar naša misija ni nemogoča. Lahko zabijemo tudi 3 gole.”

Blaž Vrhovec je potrdil visoko stopnjo zbranosti in bojevitosti: “Nogomet piše različne zgodbe. Vse je mogoče, tudi naše napredovanje ob takšnem izhodišču. Doslej smo v evropskih pokalih videli že večje preobrate, na različnih nivojih. Dejansko verjamemo, da nam lahko uspe, ne samo besedno. Kot vidim fante na treningih, med pogovori, res verjamemo. Možnost je. Moramo hitro zabiti, potem bodo tudi oni postali nervozni. Vem, kako je ob zaostanku 0:1. Ni ti vseeno, zavedaš se, kako se lahko zaplete ob morebitnem drugem dobljenem zadetku. Nasprotnik je zelo dober, a ni nepremagljiv. Sploh ob spoznanjih s prve tekme, ko je bil rezultat res nerealen.”

Naloga je zahtevna, ni pa neuresničljiva.
“Pričakujemo lahko tekmece v njihovi običajni podobi, mi pa moramo poiskati boljše rešitve, kot smo to počeli v Ljudskem vrtu. Sobotna tekma nam je prinesla pozitivno spodbudo, v prvenstvu smo potrebovali to zmago. Imamo še dovolj časa za pripravo, za izbor ustreznega načina igre. Pokazali smo, da se znamo prilagoditi in verjamem, da bo tako tudi na Norveškem,” je poudaril Vrhovec.
25.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
50
Celje
45
Aluminij
45
Maribor
43
DNŠ Mura
38
Tabor Sežana
29
Bravo
28
Triglav
27
Domžale
26
Rudar
10