Članek
12 dni, 1200 kilometrov
TUDI VIJOL’ČNI BOJEVNIKI ZA MALE VITEZE
Foto: Grega Wernig
Nova dobrodelna zgodba, znova tudi z vijol’čnim pridihom.

Športno-dobrodelni projekt Okrog Slovenije 2019 – za male viteze se nadaljuje. V letu 2018 je Bogomir Dolenc uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije in z dosežkom postavil mejnike v športnem ter dobrodelnem vidiku. V ultra tekaškem svetu pa sedaj postavlja lestvico še višje, s projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze, ko bo v enem izmed večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji pretekel več kot 1200 km v dvanajstih dneh.

Gre za projekt zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez, fundaciji za pomoč mladim, ozdravljenim od raka. Namen akcije je tudi ozaveščanje in zavedanje ob soočenjih z rakom, zavedanje pomembnosti zdravja, zdravega načina življenja in skrbi za dobro telesno ter mentalno kondicijo. Start ekstremnega tekaškega projekta je bil 31. avgusta, zaključek je predviden v sredo, 11. septembra, s ciljem na izhodiščni točki v Črni na Koroškem.

NK Maribor se je pridružil akciji, Rudi Požeg Vancaš, Jasmin Mešanović, Špiro Peričić in Andrej Kotnik so Bogomirja Dolenca v imenu moštva sprejeli ob prihodu na stadion, z njim odtekli krog okoli igrišča, med tekom po mestnih ulicah in v Ljudskem vrtu pa so bili med spremljevalci v vlogi tekačev tudi člani mlajših selekcij Nogometne šole NK Maribor.

S poslanim sms sporočilom lahko vsi pomagamo malim vitezom, s ključno besedo VITEZ ali VITEZ5 na številko 1919. Več o akciji na okrogslovenije.si.

#MiSkupajEnoSmo
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12