Članek
Martin Milec v pričakovanju sobotnega dvoboja v Ljudskem vrtu
POPOLNA ZBRANOST, OD 1. DO ZADNJE MINUTE
"Selektorjovo vabilo prinaša dodatno energijo"
Foto: Grega Wernig
Tekma št. 17 v letošnjem prvenstvu. Zadnja pred naslednjim in hkrati letošnjim zadnjim reprezentančnim premorom. Vijol’čni teden je bil posvečen soboti, z jasnim ciljem.

“Po zmagi se je vedno lepše in lažje pripravljati na naslednjo tekmo. Smo zdravi, v dobrem stanju čakamo soboto. Domžale sicer imajo nekaj težav, ampak lestvica ne kaže njihove realne podobe, saj se zavedamo, da imajo zelo dobro ekipo, z veliko individualne kvalitete. V našem načrtu je, da 3 točke ostanejo doma. Za to pa potrebujemo zelo dobro tekmo, v kateri bo treba odgarati od prve do zadnje minute,” v pričakovanju dvoboja z Domžalami Martin Milec, ki je med pripravami na naslednji izziv dobil selektorjevo vabilo na zaključni kvalifikacijski preizkušnji slovenske reprezentance proti Latviji in Poljski.

“Naj bo to le še dodaten motiv zame. Na vsakem treningu in tekmi se trudim po najboljših močeh. Vedno je še prostora za napredek, po vseh težavah, ki sem jih imel s poškodbami, sem potreboval nekaj časa, da spet ujamem ritem. Zato je zdaj prva želja, da ostanem zdrav in pomagam ekipi, da končamo jesenski del na 1. mestu. Zelo sem vesel vabila, ki prinaša dodatno energijo, vendar bom o reprezentanci razmišljal od nedelje. Najprej je na vrsti tekma z Domžalami in skupaj moramo dokončati delo na najboljši način. Z zmago.”

Zadnjih 180 minut je poskrbelo za dobro popotnico: uspelo nam je dvakrat zapored. Tudi z uresničitvijo dodatnega cilja, brez dobljenega zadetka.
“To ogromno pomeni in nam v obrambi ter celotnemu moštvu prinaša večjo samozavest. Moramo biti osredotočeni skozi celotno tekmo, ob vsaki situaciji. Cilj je znova ohraniti mrežo nedotaknjeno. Če nam bo uspelo, bomo naredili velik korak k zmagi, saj imamo v fazi napada dovolj kvalitete, da zabijemo. Takšen Maribor, čvrst v obrambi, je tudi v prejšnjem obdobju prihajal do trofej. Gremo tekmo po tekmo do jesenskega finiša, sobotna je naslednja, ki jo želimo dodati k nizu zaporednih zmag.”

Ljudski vrt. Sobota, 16:55. Maribor – Domžale.
36.krog LESTVICA
STRELCI
Celje
69
Maribor
67
Olimpija
67
DNŠ Mura
56
Aluminij
55
Bravo
49
Tabor Sežana
46
Domžale
43
Triglav
32
Rudar
12