Članek
Luka Zahović z golom v 7. minuti odprl pot do 10. prvenstvene zmage
POTRDILI, ČESA SMO SPOSOBNI
"Vedeli smo, da so tekme proti Domžalam vedno dinamične"
Foto: Grega Wernig
Gol na gol, aplavz na aplavz. Krog št. 17 so zaznamovali trenutki popolnega zadovoljstva. O pogledu z igrišča na sobotno dogajanje avtor poteze, ki je odprla pot do 10. zmage v letošnjem prvenstvu.

“Dobra tekma z naše strani. Ko tekmo odpreš s hitrim golom, je veliko lažje nadaljevati. Škoda samo zaradi prejetega gola tik pred koncem, da nam ni uspelo še tretjič zapored ohraniti mreže nedotaknjene, ampak to ne spreminja skupnega vtisa o zelo dobri predstavi,” Luka Zahović o tretji najvišji zmagi v sezoni 2019/20.

“Dobro smo delali ves teden, to smo si želeli potrditi tudi na igrišču. Vedeli smo, da so tekme proti Domžalam vedno dinamične. Ob tem pa smo se tudi dobro zavedali, da bomo imeli tokrat nekaj več prostora, kar smo dobro izkoristili. Štirikrat smo zadeli, si priigrali še nekaj priložnosti in zasluženo zmagali.”

Po dveh zaporednih z 1:0 tokrat ob povečanju zmagovite serije nadgradnja v vseh pogledih.
“Zadnjih nekaj tednov morda res v ofenzivnem delu nismo bili najbolj učinkoviti, ampak smo ekipno dobro oddelali in zmagovali, kar je bilo pomembno. Super je, da se nam je odprlo tudi v napadu in da smo pokazali, česa smo sposobni.”

Zdaj zaslužen premor, nadaljevanje vijol’čne jeseni 24.11. v Kidričevem.
“Res je, da imamo radi obdobje, ko se igrajo zaporedne tekme, toda prav pride tudi kratek počitek. Vzeli si bomo čas za priprave na naslednji izziv. V zadnjih enajstih prvenstvenih tekmah smo zmagali devetkrat, jezita nas le tista vmesna rezultata, ampak naš naslednji cilj je, da zmagujemo do konca jesenskega dela. In naredili bomo vse, da nam bo uspelo.”

Ob prekinitvi prvenstva je v vijol’čnem programu zapisano v ponedeljek prosto, od torka pa se že začenja naslednje poglavje aktivnosti za uspešen jesenski finiš.
32.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
62
Celje
61
Maribor
58
Aluminij
51
DNŠ Mura
50
Bravo
44
Domžale
36
Tabor Sežana
34
Triglav
31
Rudar
10