Članek
Trenerjeva analiza sobotnega poraza po množičnem zapravljanju priložnosti
POD VTISOM LAHKOTNOSTI
Foto: Grega Wernig
Konec zmagovite serije. Po nenavadni tekmi, ko smo 27-krat usmerili žogo proti vratom gostov in nanizali 19 kotov, vendar mreže nismo zatresli. V lovu na preobrat so imeli svoje priložnosti tudi nogometaši Triglava, končalo pa se je z neprijetnim zaključkom tekmovalnega leta 2019 v Ljudskem vrtu.

»Skozi celotno tekmo smo imeli izredno veliko število priložnosti, katere smo zapravili na prelahek način. Dve že takoj v 3. minuti. V 1. polčasu je bilo odločilno, da smo pri situacijah na igrišču, iz katerih smo zlahka prišli v kazenski prostor, menili, da bomo to rešili kar tako in da ni treba biti pozoren, moštven. Zgodilo se nam je nekaj napak, ki so privedle do tega, da smo se znašli v visokem zaostanku. V 2. polčasu pa se je to še stopnjevalo,« je med analizo sobotnega dvoboja izpostavil Darko Milanič.

Kljub napadanju v valovih in raznovrstnim poskusom zadetka nismo dosegli. Tretjič v letošnjem prvenstvu.
»Žal se zgodi tudi takšna tekma. Potrebovali smo ta en gol, ki bi obrnil potek tekme. Žal ga nismo zabili in močno lahko obžalujemo, da nismo nadaljevali s podobo iz prejšnjih štirih tekem, ko smo res delovali dobro, igrali eden za drugega. Tokrat pa nas je prepričanost v zmago pripeljala do tega, da smo bili daleč od zmage.«

Ostalo bo zapisano, da je ob Rosenborgu v jesenskem delu edini prišel do zmage v Ljudskem vrtu Triglav. Moštvu iz Kranja je uspelo že drugič.
»Ko je začelo goreti, smo postajali nervozni in posegali po napačnih odločitvah. Slabo smo branili, neučinkovito napadali. Najbolj mi je žal, da nismo izkoristili tega zelo dobrega trenutka, ki smo ga imeli v zadnjem obdobju z zaporednimi zmagami. Bilo je opazno, da delujemo zrelo, moštveno, toda tokrat smo bili pod nekakšim vtisom lahkotnosti in občutek, da prelahko prihajamo do vseh teh priložnosti, nam je odnesel točke. Imeli smo preveč tehničnih napak, ko nismo zabili iz situacij, iz katerih bi morali, se nam je vse podrlo.«
22.krog LESTVICA
STRELCI
Olimpija
43
Maribor
42
Aluminij
41
Celje
38
DNŠ Mura
36
Triglav
26
Domžale
25
Tabor Sežana
22
Bravo
21
Rudar
8